Černí andělé úspěšně zvládli domácí zápas s Porubou

DHK Baník Most – TJ Sokol Poruba 38:24 (18:9)

Poruba začala v Mostě nebojácně a na začátku šesté minuty vedla nejtěsnějším rozdílem 3:2. To ale bylo naposledy, co měly hráčky z Ostravy v utkání navrch. Černí andělé rychle dorovnali a ve 13. minutě už vedli o tři branky. Tento rozdíl se ještě hráčkám Poruby povedlo stáhnout, ale do vedení už se nedostaly. Naopak poslední desetiminutovka patřila jednoznačně domácím hráčkám, které skórovaly dvanáctkrát, zatímco soupeřky se dokázaly do přestávky prosadit už jen třikrát. Poločas tak mostecký tým vyhrál rozdílem devíti branek. Ve druhé půli už se žádné drama nekonalo, domácí si výrazný náskok pohlídali, prostřídali celou lavičku a zvítězili výrazným rozdílem.

Nejvíce branek: Zachová a Kostelná 6, Szarková 6/3, Smetková 5, Behenská a Jestříbková 4 – Farářová, Kašpárková a Rajová 4. Sedmimetrové hody: 5/5 -1/1.  Vyloučení 4/4. Diváků 450.

 

Joao Florencio, trenér DHK Baník Most: „Z naší strany to byl dnes pěkný zápas, v první půli jsme předvedli dobrý výkon, ve druhé půli rovněž, ale dělali jsme o něco víc chyb, což bylo dáno hlavně tím, že jsme prostřídali tým a nechali odpočívat hráčky, které se chystají na reprezentační sraz. Celkově si myslím, že jsme dnes předvedli dobrý výkon, proti kvalitnímu soupeři, ačkoli to z výsledku nemusí být na první pohled patrné. Teď máme týden na to, abychom se připravili na utkání v Písku, což je další těžký soupeř a my potřebujeme hodně trénovat a důkladně se připravit.“  

 

Jaroslav Hudeček, trenér TJ Sokol Poruba: „V prvé řadě bych chtěl domácím pogratulovat k zaslouženému vysokému vítězství. Já jsem do Mostu jel s představou, abychom tu odehráli pěkné, kvalitní utkání a neodjeli s takovou náloží, z toho jsem trochu zklamaný. Jednoznačně se projevila herní kvalita hráček soupeře, které využívaly našich zbytečných technických chyb, neproměněných šancí. Nabíjeli jsme domácím do rychlých protiútoků, případně, když jsme zkoušeli hru 7 na 6, zbytečně jsme zazmatkovali a dostávali góly do prázdné branky. V řadě případů jsme ale na druhou stranu dokázali soupeře pokrýt. Jednoznačně se musíme poučit ze svých chyb, ale i ze hry soupeře, protože jeho kvalita, hlavně na spojkách, je nesporná. Jde zčásti i o fyzickou připravenost soupeře, myslím, že jsme trochu odešli fyzicky, ať už v první polovině, tak ve druhé, vždy v závěrečné fázi, tedy ve chvílích, kdy se láme chleba. I tady máme na čem během přestávky pracovat a jak se říká dobít baterky.

Jan Pimper