Černí andělé v sobotu vyzvou doma Porubu

Po týdnu se ženský tým Černých andělů opět představí na domácí palubovce. V dalším kole MOL ligy přivítá v sobotu 19. října Porubu.

 

Mostecký tým o uplynulém víkendu zabodoval na Slovensku, když si ze Šaľy přivezl vítězství 39:34. Na něj bude chtít navázat i v sobotu  proti Porubě. Ostravanky si v minulém kole nejvyšší domácí soutěže připsaly na své konto první body za výhru proti Plzni a budou na úspěch chtít navázat. S Černými anděly ale nemají dobrou bilanci, ve všech utkáních se v uplynulé sezoně z vítězství radoval mostecký tým. Hned v prvním vzájemném střetnutí na úvod sezony ve slezské metropoli zvítězili Černí andělé 30:23, odveta v mostecké sportovní hale vyzněla ve prospěch domácích hráček 31:25. Oba celky se v minulé sezoně střetly ještě jednou, shodou okolností téměř na den přesně před rokem 18. října, a to ve čtvrtfinále Českého poháru v házené žen. V mostecké sportovní hale slavily postup budoucí vítězky poháru z Mostu po výhře 37:27.

 

Jak vypadá aktuální příprava týmu před nadcházejícím zápasem, jsme se zeptali trenéra Černých andělů Joaa Florencia: „Naše příprava probíhá v podstatě bez ohledu na aktuálního soupeře. Neustále se snažíme přidávat něco nového k základům naší hry. Ne vždycky to jde snadno, ne vždy je posun vidět okamžitě, ale věříme v soustavnou práci, která nám dříve či později přinese ovoce. Snažíme se přidávat prvky, které zapadají do systému a způsobu naší hry. Snažíme se, aby hra, kterou chceme předvádět, co nejlépe odpovídala i profilu hráček, které v týmu máme. Co se týče nadcházejícího střetnutí, bohužel nám domácí utkání s Porubou koliduje s venkovním zápasem prvoligového týmu v Hostivici, takže nemůžeme udělat některé změny v sestavě, které jsme původně plánovali. Ale na druhou stranu mohou dostat šanci úplně mladé hráčky, které sledujeme a v minulých zápasech se předvedly velmi dobře,“ uvedl trenér Černých andělů.

 

Zápas mezi DHK Baník Most a TJ Sokol Poruba se hraje v sobotu 19. října v mostecké sportovní hale od 18:00 hodin. Tak přijďte fandit Černým andělům!   

Jan Pimper