Všechny týmy Černých andělů svá víkendová domácí utkání vyhrály

Úspěšný víkend za sebou mají všechny dorostenecké týmy Černých andělů, stejně jako ženský prvoligový tým. Na domácí palubovce žádný z nich neztratil ani bod.

 

DHK Baník Most B – HC Hvězda Cheb 28:24 (14:10)

Jako první proti sobě nastoupily druholigové mladší dorostenky Mostu a Chebu. Lepší vstup do utkání měly domácí hráčky, ale poměrně záhy bylo srovnáno a vyrovnané utkání se hrálo až do zhruba poslední desetiminutovky první půle, kdy se mosteckým hráčkám povedlo soupeřkám lehce odskočit a vytvořit si před přestávkou čtyřbrankový náskok. Ve druhé půli si domácí tým mírný náskok udržoval, a dokonce ho navýšil až na rozdíl sedmi branek. Jenže hráčky Chebu dokázaly utkání ještě zdramatizovat, když se tři minuty před koncem přiblížily na rozdíl jediné trefy. I díky dvěma proměněným sedmičkám ale mostecký tým závěr utkání zvládl a dovedl ho do vítězného konce.

 

Sestava a branky DHK Baník Most B: Sofie Drtíková, Anna Hrabánková, Nikola Vozková 2, Nelly Trégrová, Vendula Gallikova 1, Zuzana Marková, Dorota Harvanová 1, Tereza Žižková, Nikol Egermajerová 11/5, Kristýna Jarošová 1, Michaela Bartásková 4/3, Pavla Kohútová 8, Elena Richterová.

 

DHK Baník Most – Handball Club Zlín 36:30 (22:13)

Druhým mosteckým týmem, který se v sobotu představil na domácí palubovce, byly starší dorostenky, které hostily tým Zlína. Začátek utkání byl vyrovnaný, ve třinácté minutě se ale mosteckým hráčkám povedlo skórovat třikrát za sebou a vytvořit si tak mírný náskok. Rozhodující rozdíl ve skóre si ale Černí andělé vytvořili před koncem první půle, když od 26. minuty skórovaly sedmkrát, zatímco soupeřky uspěly pouze jednou. Most si tak vytvořil výrazný náskok 22:13. Ve druhé půli se zlínské hráčky pokoušely náskok domácích snížit, což se jim podařilo, ale dotáhnout, ani výrazněji zdramatizovat utkání, už se jim nepodařilo a mostecký tým zvítězil 36:30.

Jsem spokojená s výsledkem, některé pasáže zápasu odpovídaly mým představám, hráčky plnily pokyny, které jsme si řekli. V některých momentech mi ale přišlo, že jsme hrály jen ve chvíli, když jsme měli míč, jinak byla naše hra bez pohybu. Ale jsem ráda, že jsme vyhráli a bylo to celkem jednoznačné. Když byl poločasový výsledek o devět, chtěla jsem dát ve druhé půli šanci i dalším hráčkám z lavičky, které nebývají tolik vytížené a jsem ráda, že jsme utkání dotáhli do vítězného konce,“ uvedla po zápase trenérka starších dorostenek Lucia Mikulčík.

 

Sestava a branky DHK Baník Most: Julie Burešová, Eliška Havlíčková 2, Aneta Hrabánková, Karolína Blínová, Anna Mošnová, Justýna Janderová 1, Sára Nedvědová 3, Nela Brátová, Pavlína Malantuková, Natálie Valoušková 3, Anna Chaloupková 5, Anna Marková 3, Tereza Buriánková 5, Karolína Koldová 2, Vendula Adamcová 2, Tereza Pazderová 10/2.

 

DHK Baník Most A – Handball Club Zlín 36:26 (20:12)

Prvoligové mladší dorostenky chtěly napodobit své starší spoluhráčky a do zápasu vstoupily odhodlaně. Už po necelých třech minutách hry vedly 4:0 a náskok už si do konce poločasu vzít nenechaly, dokonce jej navýšily na osm branek. Ani ve druhém poločase mostecký tým nepolevoval a udržoval si pohodlné vedení, které bylo tři minuty před koncem zápasu už třináctigólové. Soupeřkám se ještě v posledních minutách podařilo zkorigovat výsledek na konečný desetibrankový rozdíl.

 

Sestava a branky DHK Baník Most A: Kateřina Antlová, Adéla Míšanková 8, Amálie Sedláková 4, Kateřina Mayerová 6, Adéla Masopustová 4, Nikola Vozková, Nelly Trégrová, Anna Martinková 2, Sára Nedvědová 7/2, Jana Matušová, Nikol Egermajerová 4/1, Adéla Ziková 1, Michaela Bartásková.

 

DHK Baník Most B – HC Hvězda Cheb 39:27 (19:16)

Sobotní házenkářský program v mostecké sportovní hale uzavřel zápas první ligy žen, ve kterém domácí Černí andělé hostili tým Chebu, v jehož dresu nastupuje řada hráček, které prošly mosteckým klubem. Lépe do utkání vstoupily Západočešky, které krátce po začátku utkání vedly 3:0. V šesté minutě už bylo srovnáno, ale Chebu se opět podařilo odskočit a znovu se dostat do čtyřbrankového vedení. Tento náskok smazávaly mostecké hráčky už obtížněji, ještě osm minut před koncem první půle prohrávali Černí andělé rozdílem čtyř branek. Západočešky vsadily na hru bez brankáře, což ale mostecké hráčky trestaly a do konce poločasu se jim díky tomu povedlo skóre otočit ve svůj prospěch na 19:16. Ve druhé půli už si Černí andělé udržovali vedení, Cheb se ještě ve 43. minutě přiblížil na dostřel dvou branek, od 48. minuty se ale domácí hráčky prosadily sedmkrát v řadě a o výsledku bylo definitivně rozhodnuto.

 

Sestava a branky DHK Baník Most B: Adéla Brabcová 2, Caroline Loureiro, Ema Veselovská 4, Karolína Blínová , Justýna Janderová 2, Eliška Řádová 5, Michaela Vokušová 3, Pavlína Malantuková 2, Natálie Valoušková 3, Anna Chaloupková 2, Anna Marková 4, Daniela Hamalová 3, Tereza Buriánková, Barbora Kroftová 6, Tereza Pazderová 3.

 

Jan Pimper