Ženský A tým vyráží na Slovensko, ostatní družstva Černých andělů se představí na domácím hřišti

Černí andělé se po vydařeném domácím kvalifikačním dvojzápase s tureckou Ankarou opět vydávají na cesty. Tentokrát v sobotu vyrážejí na Slovensko, kde je v dalším kole MOL ligy přivítá Šaľa.

 

Náročný uplynulý týden Černí andělé zvládli na jedničku, nejprve di doma ve středu poradili s pražskou Slavií, následně o víkendu ve druhém kole kvalifikace Evropské ligy výrazně přehráli tureckou Ankaru. Podobný program přitom měly i jejich sobotní soupeřky, které ve středeční předehrávce zdolaly Plzeň, aby pak absolvovaly víkendový dvojzápas Evropského poháru žen v Portugalsku, kde nakonec soupeřkám ze Sao Pedro do Sul podlehly až v konečném sedmičkovém rozstřelu.
V uplynulém ligovém ročníku z obou vzájemných zápasů vyšli lépe Černí andělé, kteří první vzájemné střetnutí na podzim vyhráli o jedinou branku, na jaře už Most slovenské soupeřky na domácí palubovce zdolal rozdílem sedmi branek. V letošní sezoně mají oba týmy přesně opačnou zápasovou bilanci. Zatímco Černí andělé po čtyřech MOL ligových kolech mají na svém kontě tři výhry a jednu porážku, Šaľa v prvních třech kolech nejvyšší soutěže nebodovala, až v minulém týdnu v Plzni.  Zápas v Šaľe začíná v sobotu 12. října v 18:00 hodin. 

 

Zatímco ženský A tým bude hrát mimo domácí palubovku, ostatní týmy se o víkendu představí doma. Druholigové mladší dorostenky se na domácím hřišti od 9:00 hodin poměří s týmem HC Hvězda Cheb, proti hráčkám stejného klubu vyběhnou v 15:00 hodin odpoledne také prvoligové ženy. Prvoligové týmy starších a mladších dorostenek DHK Baník Most hostí v sobotu na domácí palubovce v 11:00 a ve 13:00 hodin soupeřky ze Zlína.

Jan Pimper