Černí andělé ve druhém zápase proti Ankaře potvrdili postup do dalších bojů Evropské ligy

Černí andělé po úspěšně zvládli i druhý zápas proti Ankaře a i přes výrazné změny v sestavě zvítězili přesvědčivě 44:34 (23:17). Ve víkendovém dvojzápase tak mostecké hráčky nasázely svým soupeřkám celkem 99 branek.

 

První gól utkání vstřelily hráčky Ankary, ale to bylo poprvé a naposledy, kdy v utkání vedly. Oproti sobotnímu střetnutí výrazně obměněný mostecký tým, ve kterém dostaly příležitost hráčky B týmu a dorostenky, velmi záhy převzaly otěže utkání a začaly diktovat tempo hry. Ankara se nejblíž ve skóre dokázala dostat ve 14. minutě, kdy se dotáhla na rozdíl dvou branek. Černí andělé si ale náskok vzít nenechali a do konce poločasu opět navýšili náskok na šest branek. Ve druhé třicetiminutovce si domácí hráčky udržovaly vedení a žádné drama už nepřipustily. Nakonec mostecký tým vyhrál rozdílem deseti gólů 44:34.
Nejlepšími střelkyněmi Černých andělů byly v nedělním střetnutí Rossana Mateus se 7 góly, Ema Veselovská se 6 brankami a Adéla Brabcová s Danielou Hamalovou s pěti úspěšnými zásahy.

 

Dneska to byl dobrý zápas, dali jsme šanci mladým hráčkám, které hrály velmi dobře. Pro nás je to důležité, protože Most je velký klub, kde je spousta mladých hráček, které je potřeba vychovat a dostat na vyšší úroveň a postupně je zapracovávat do A týmu. To je třeba případ Terezy Pazderové, která dnes odhrála svůj první zápas za ženský A tým. Je to důležité i protože nás v dalším předkole Evropské ligy čeká velmi těžký soupeř v podobě Dortmundu. Je tedy před námi spousta velmi náročné práce,“ zhodnotil zápas trenér Černých andělů Joao Florencio.  

 

Vkročily jsme do toho dobře, už holky včera, kdy se zápas hodně vydařil, dnes jsme dostaly šanci i my mladší, za což jsme moc vděčné. Jsme rády za to, že dostaneme takovouto šanci a snažíme se hrát, co to dá,“ neskrývala radost po vítězném utkání Adéla Brabcová, která ale měla za sebou už sobotní zápas první ligy žen v dresu B týmu Černých andělů. „Tentokrát to bylo docela náročné, protože z utkání v Otrokovicích jsme se vrátily v půl druhé ráno a od čtyř už jsme začínaly tento zápas. Někdy je to prostě náročnější, ale snažíme se dělat, co se dá a vydat ze sebe maximum,“ přiznala.

Jan Pimper