Černí andělé doma přehráli Hodonín

DHK Baník Most – HK Hodonín 37:25 (17:14)

Mostecké házenkářky úspěšně zvládly druhé kolo MOL ligy a na domácí palubovce zvítězily nad Hodonínem. Ačkoli finálové skóre vyznělo jasně pro domácí tým, Hodonínu se dlouho dařilo s Černými anděly držet krok. První poločas vyhrály domácí hráčky o tři branky, i na začátku druhé půle se Hodonínu drželo držet přijatelné skóre, zhruba deset minut před koncem ale Černí andělé definitivně zlomili odpor soupeřek a šesti brankami v řadě si pojistili výrazné vítězství. Do klubových statistik se v tomto utkání zapsaly Dominika Zachová, která překonala 700 branek v nejvyšší ženské soutěži, podobně Katarína Kostelná pokořila hranici 300 MOL ligových gólů.

Nejlepší střelkyně: Zachová 6, Behenská a Smetková 4, Szarková 4/2 – Kalinová a Štipčáková 5, Palzinho a Krejčíková 4. Sedmimetrové hody: 3/3 – 3/1. Vyloučení: 2/5. Diváků: 505.

 

Na příští zápas MOL ligy vyrážejí Černí andělé do Dunajské Stredy, doma se opět představí ve středu 2. října, kdy budou v předehrávce hostit pražskou Slavii.

 

Joao Florencio, trenér DHK Baník Most: „Dnes se mi utkání příliš nelíbilo, měli jsme nějakou strategii na tento zápas, ale museli jsme ji změnit, protože se nám nedařilo. Bylo to pro nás tentokrát těžké, mnohem víc jsme bojovali sami se sebou, než se soupeřem. Nebyli jsme úplně koncentrovaní, ale je to jeden zápas, máme za sebou řadu těžkých utkání před sezonou a jeden vysloveně nevydařený, ještě neznamená žádný zásadní problém.“

 

Milan Adi, trenér HK Hodonín: „Věděli jsme, že jedeme k českému mistrovi, jsme mladý, nový tým, trochu to teprve budujeme. Myslím, že 45 minut jsme hráli víceméně dobrou házenou, kdy byl rozdíl nějakých šest branek, konec zápasu už jsme ale fyzicky nezvládli, protože Most je někde jinde. Má širší kádr, víc tréninků, ale to se nechci vymlouvat, vím, kde můj tým momentálně je. Děvčatům chci za pětačtyřicet minut poděkovat, protože makaly, chtěly bojovat a snažily se.“

Jan Pimper