V úvodním zápase sezony přivítají Černí andělé na domácím hřišti Olomouc

V sobotu 7. září vstoupí mostečtí Černí andělé do další MOL ligové sezony. Na domácí palubovce přivítají tým Olomouce, jednoho z tradičních silných soupeřů, což slibuje velmi zajímavou podívanou pro fanoušky.

 

Mostecký tým má za sebou velmi náročnou přípravu, absolvoval sérii přípravných utkání především se zahraničními týmy z Polska, Německa, Maďarska a Nizozemska. Příprava se letos ale nesla v trochu odlišném duchu, protože do nadcházející sezony vstupují mostecké házenkářky pod vedením portugalského kouče Joaa Florencia.

Letos byla příprava jiná než vloni, běhali jsme podobně, ale víc jsme to propojovali s házenou, takže nám to vlastně i trochu lépe ubíhalo a přišlo mi to i přirozenější. V tom byla příprava asi nejvíc odlišná, ale bavila mě možná i o něco víc než vloni,“ přiznala Natálie Kuxová, pro kterou bude mít první zápas sezony proti Olomouci zvláštní atmosféru, protože právě z tohoto klubu do Mostu přišla. „Já se vždycky na zápas proti svým bývalým spoluhráčkám těším, že se zase potkáme a strávíme spolu trochu času. Sice budeme na chvíli soupeři, co si nic neodpustí, ale na tyhle zápasy já se vždycky těším a užívám si je,“ dodala.

 

Tým by měl být po náročné přípravě správně vyladěný a nastavený tak, aby podával co nejlepší výkony. „Naše příprava probíhala velmi dobře, od prvního dne jsme pracovali na tom, co chceme během sezony předvádět. Sice nás během posledních pár dnů trochu potrápily některé absence, takže se tým nemohl předvést v plné síle, ale jsem přesvědčen, že připraveni jsme dobře,“ naznačil trenér. „Co se týče Olomouce, jde o velmi zajímavý tým, který disponuje kvalitními hráčkami i brankářkami a co jsem měl možnost vidět, v posledních letech dokázal Černé anděly i celkem potrápit. My jsme se ale na nadcházející utkání velmi detailně připravovali a musím říct, že k tomu všichni přistupovali s veškerou zodpovědností, protože samozřejmě chceme vyhrát a předvést před domácím publikem co nejlepší výkon,“ připomněl Joao Florencio.

 

Zápas mezi DHK Baník Most a DHK Zora Olomouc se hraje v sobotu 7. září od 17:00 hodin v mostecké sportovní hale. Tak přijďte fandit Černým andělům!

Jan Pimper