Černí andělé odstartovali přípravu na novou sezonu

Černí andělé v pondělí 15. července odstartovali letní přípravu na novou sezonu. V mostecké sportovní hale se tým i s novými posilami poprvé sešel i s novým trenérem Joaem Florenciem. Po krátkém seznámení s plány a cíli na nadcházející sezonu se mostecké házenkářky naplno vrhly na trénování, během prázdnin je čeká několik přípravných utkání, sportovní fanoušci budou moci Černé anděly potkat i na Olympijském festivalu u jezera Most.

 

Hned na začátku srpna (2. 8.) čeká mostecký tým první přípravný zápas venku, a to proti bundesligovému HSG Blomberg-Lippe. Do Německa se Černí andělé vypraví i o týden později, o víkendu 10. – 11. srpna je čeká dvojzápas proti tradičním soupeřkám z Thüringeru. Na domácí palubovce se mostecké hráčky představí od 16. do 18. srpna v rámci tradičního mezinárodního turnaje. V něm se na mostecké palubovce kromě Černých andělů a tradičního účastníka Thüringeru představí také maďarský tým Dunaújvárosi a polské Kobierzyce. Před koncem prázdnin vycestují mostecké házenkářky 22. srpna k přípravnému zápasu do polského Lubinu, ve stádiu jednání je ještě jeden přípravný zápas před podzimním začátkem nejvyšší domácí soutěže.

 

Pro nás je velmi důležité, že až na jedinou výjimku, kterou je maďarský Dunaújvárosi, jsou všechny týmy, s nimiž se v přípravě střetneme, účastníky Evropské ligy. Ovšem i Dunaújvárosi je bývalým účastníkem evropských pohárových soutěží, ale s ohledem na to, jak je maďarská liga náročná, letos místo v Evropské lize nezískali. Ovšem jak Blomberg-Lippe, Thüringer, Kobierzyce i Lubin, všichni v nadcházející sezoně budou hrát kvalifikační kola Evropské ligy,“ připomněl Radek Maděra, který má v DHK Baník Most na starost organizaci pohárových soutěží.  

 

Jedním ze sezonních cílů Černých andělů je postoupit co nejdále v Evropské lize. Los přiřkl Černým andělům ve druhém kvalifikačním kole tureckou Ankaru, pokud by se přes ní mosteckému týmu podařilo postoupit, byl by ve třetím kole jejich soupeřem německý Dortmund. „Také proto je dobře, že se v přípravě třikrát střetneme s týmy z první šestky německé bundesligy. Mimochodem jak Blomberg-Lippe, tak Kobierzyce mohli být našimi soupeři v kvalifikaci Evropské ligy. Nakonec nám los přiřadil tureckou Ankaru, což je soupeř, přes kterého bychom mohli postoupit, každopádně se bude jednat o velmi zajímavý, divácky atraktivní souboj,“ připomněl Radek Maděra. Druhé kvalifikační kolo Evropské ligy je naplánováno na víkend 5. – 6. října, odvetné zápasy se odehrají o týden později.

 

S Černými anděly se fanoušci ale budou moci setkat už v příštím týdnu, kdy u jezera Most odstartuje Olympijský festival. Už v sobotu 27. července se v jeho rámci uskuteční exhibiční utkání týmů dvou legend mostecké ženské házené - Dominiky Píšové a Lucie Mikulčík. Každá z nich si do svého družstva vybrala hráčky, které v dresu Černých andělů působily nebo působí.

Další podrobnosti nejen o olympijském festivalu, ale také rozhovor s novým trenérem mosteckého týmu přineseme v následujících dnech, sledujte i sociální sítě DHK Baník Most.

Jan Pimper