Hodnocení sezóny 2023/24 trenérem V. Šumy

Hodnocení sezóny 2023/24 pohledem trenérem Vladimíra Šumy:

 

Do této sezóny jsme vstupovali s danými požadavky, úkoly a jasnými cíli:
Do sezóny 2023/24 jsme vstupovali s danými požadavky, úkoly a jasnými cíli - což byla stabilizace stávajícího týmu (odchody, těžká zranění z uplynulé sezóny) a vybudování týmu nového. Požadavek a cíl hrát rychlou házenou, implementace nových obranných a útočných systémů a zakomponování nových herních kombinací.

 


Hodnocení podzimní a jarní části:
Ztráta více než 6 bodů, což byl historicky největší propad! Proč?
Vysoké procento produkce technických chyb, slabá koncovka z vyložených brankových příležitostí. Podzimní část hodnotím ne příliš vydařenou. Jarní část soutěže byla o poznání lepší.O body jsme přišli v Dunajské Stredě, Michalovcích a jeden bod jsme ztratili doma proti Písku, přes který jsme dvěma výhrami v semifinále postoupili až do závěrečného duelu (finále).
Stali jsme se vítězi Českého poháru a pár týdnů po té i Mistrem naší nejvyšší soutěže. V posledních dvou utkáních (finále) nám byl soupeřem Kynžvart, se kterým jsme se utkali celkem 5x v letošní sezóně. Před úžasnou diváckou kulisou se nám se nám nepodařilo v odvetném finálovém utkání na domácí půdě proti Kynžvartu zvítězit, ale rozdíl skóre obou finálových zápasů vyzněl v náš prospěch a stačil k zisku 10tého titulu Mistra ČR a po roce čekání jsme tak mohli Mostecké ženské házené opět vrátit punc zlata.

 

 

Tomáš Svoboda