Černí andělé slaví desátý mistrovský titul

DHK Baník Most – Házená Kynžvart 26:27 (13:13)

Vyprodaná mostecká sportovní hala sledovala drama až do posledních vteřin, ve kterém se nakonec z nejtěsnější výhry 27:26 radoval tým Kynžvartu. Černí andělé ale měli z prvního utkání pětibrankový náskok, takže na mostecké palubovce mohly po závěrečném hvizdu propuknout oslavy desátého mistrovského titulu.

 

Úvod utkání patřil hráčkám hostujícího týmu, jejich mírný náskok, ale domácí během prvních deseti minut dorovnali a šli do jednobrankového vedení. Žádnému ze soupeřů se nedařilo zvrátit vedení na svou stranu a obě družstva se v poločase rozcházela za smírného stavu 13:13. Do druhé půle znovu vstoupily lépe hostující hráčky, které ve 38. minutě vedly už rozdílem tří branek. Po celou druhou půli si Kynžvart udržoval mírné vedení, Černí andělé ale v poslední desetiminutovce zápasu opět srovnali a vyrovnané skóre se drželo až do poslední minuty, kdy Kynžvart proměněnou sedmičkou vybojoval nejtěsnější vítězství 27:26.

 

Černí andělé ale měli před druhým finálovým utkáním pětibrankový náskok z prvního vzájemného zápasu, takže hned po závěrečném hvizdu mohly přímo na palubovce propuknout oslavy desátého mistrovského titulu. Tým se kromě oslav ale rozloučil i s hráčkami, které po letošní sezoně končí, a poděkoval fanouškům a divákům, kteří na finálové utkání vyprodali mosteckou sportovní halu.

 

 Nejlepší střelkyně: Ogonovszky 9/3, Kuxová 4/2, Somionka 3, Arciševskaja 3 – Vávrová 10/7, Patrnčiaková 7, Bezruková 3, Königová 3. Vyloučení 3/4. Sedmimetrové hody 5/5-7/7. Počet diváků 1 300.

Jan Pimper