Černí andělé odstartovali finálovou sérii výhrou v Kynžvartu

Výhrou o pět branek 25:20 na půdě Kynžvartu vstoupili Černí andělé do finálových bojů o titul českého mistra. Nebyla to snadná výhra, mostecký tým ztratil čtyřbrankové vedení z konce prvního poločasu (13:9), ale podařilo se mu zvládnout koncovku zápasu, a nakonec si do důležitého druhého souboje na mostecké palubovce veze pětibrankový náskok.

 

Černí andělé vstoupili do utkání lépe, v jedenácté minutě vedli tříbrankovým rozdílem, ale v 19. minutě Kynžvart vyrovnal. Konec první půle ale patřil mosteckým házenkářkám, které po třiceti minutách opouštěly palubovku se čtyřbrankovým náskokem. Naopak vstup do druhého poločasu Černým andělům nevyšel, už po necelých čtyřech minutách hry ztrácel Kynžvart už jen o jedinou branku. Nejtěsnější vedení držel mostecký tým do 21. minuty, kdy bylo znovu srovnáno. Definitivní zlom přišel pět minut před koncem, kdy se Černým andělům podařilo skórovat pětkrát po sobě, zatím soupeř už se neprosadil. Nejúspěšnějšími střelkyněmi v mosteckém dresu byly Natálie Kuxová se šesti, Dominika Zachová s pěti a Adéla Stříšková se čtyřmi úspěšnými trefami.  

 

Udělali jsme krůček k vysněnému cíli, ale čeká nás ještě druhá polovina, abychom ho dosáhli a nebudeme to mít vůbec snadné. Líbila se mi první půle zápasu, dobře jsme bránili a Dominika Píšová v brance byla opět vynikající. Devět obdržených branek je velmi hezký výsledek. Naopak nám nevyšel vstup do druhého poločasu, kdy soupeř dokázal během pěti minut smazat náš čtyřbrankový náskok na rozdíl jediného gólu a až do pětapadesáté minuty s námi vydržel hrát vyrovnanou partii. Ve druhé půli jsem nebyl spokojen s některými obrannými záležitostmi, ale jednalo se hlavně o chyby jednotlivců, na které se ještě budeme muset zaměřit. Mrzí mě čtyři neproměněné sedmičky, nevyšly nám některé věci, na které jsme se připravovali, takže máme na čem pracovat do příštího zápasu. Jsem ale rád, že jsme uspěli a vytvořili si do druhého zápasu dobrou výchozí pozici,“ uvedl trenér Černých andělů Vladimír Šuma.

 

Druhý, rozhodující finálový zápas mezi Černými anděly a Kynžvartem se hraje v sobotu 18. května od 17:00 hodin v mostecké sportovní hale. Tak přijďte fandit Černým andělům v boji o titul!

Jan Pimper