Černí andělé rozehrají o víkendu finále s Kynžvartem

Černí andělé se připravují na vyvrcholení letošní sezony, čekají je už jen dva poslední finálové zápasy, ve kterých se rozhodne, zda se jim podaří získat desátý mistrovský titul. V cestě jim přitom bude stát stejný soupeř jako ve finále Českého poháru, tedy tým Kynžvartu.

 

První finálové střetnutí čeká mostecké házenkářky už v sobotu 11. května na půdě soupeře, který pro tyto příležitosti využívá halu v Chebu. „Tréninkový model se před finále nemění, zachováme to, co probíhalo v týdnu před prvním utkáním s Pískem. Očekávám, že finálová střetnutí budou soubojem brankářek, obran a také se bude se 120 minut běhat. Protože vítězná sestava se nemění, tak změn v našem kádru bude oproti semifinálovým střetnutím minimum, snad jediný větší rozdíl oproti zápasům s Pískem je, že se do sestavy vrací i Valerie Smetková, která v poslední domácí utkání vynechala,“ naznačil trenér mosteckého týmu Vladimír Šuma.

 

A jak se Černí andělé těší na zápasy s tradičním rivalem ze západu Čech? „Kynžvart se Slavií odehrál vyrovnaná střetnutí, ale jsem rád, že se nakonec ve finále potkáme s Kynžvartem. Nikoli proto, že bych si chtěl vybírat soupeře, ale protože nás na obou zápasech čeká skvělá fanouškovská kulisa a myslím, že hráčky si zaslouží, aby závěr sezony odehrály před skvělým publikem, kterým se oba týmy mohou pochlubit a které dokáže vytvořit atmosféru odpovídající vyvrcholení sezony,“ dodal trenér.

 

První vzájemné měření sil mezi oběma týmy se odehraje v sobotu 11. května od 16:00 hodin v Chebu. Druhé, rozhodující finálové střetnutí je naplánováno na sobotu 18. května od 17:00 hodin v mostecké sportovní hale. Tak přijďte fandit Černým andělům!  

Jan Pimper