Všechna družstva doma naplno bodovala, ženský B tým vyhrál první ligu, mladší dorostenky získaly stříbro

Prvoligový tým žen i všechny družstva dorostenek DHK Baník Most končily sezonu o prvním květnovém víkendu na domácí palubovce. Všem se podařilo uspět a připsat si v posledních zápasech dva body za výhru.

 

DHK Baník Most B – HC Háje 25:23 (14:6)

O největší drama se postaraly druholigové mladší dorostenky mosteckého Baníku. V prvním poločase měl domácí tým navrch a po třiceti minutách vyhrával osmibrankovým rozdílem. Jenže po přestávce se mosteckým hráčkám přestalo dařit a ve čtyřicáté osmé minutě Háje náskok dotáhly srovnaly skóre. Ještě sedm minut před koncem byl stav vyrovnaný, pak ale hostující hráčky vlastními nepřesnostmi dovolily Černým andělům strhnout vedení definitivně na svou stranu a zvítězit. V konečné tabulce druhé ligy mladších dorostenek – Čechy jim tak patří třetí příčka.

Všichni jsme věděli, že nás nečeká nic lehkého, nebyli jsme úplně kompletní, nemohly nás tentokrát doplnit hráčky ze starších žaček, protože jsme chtěli, aby si všechny hráčky mohly zahrát poslední zápas sezony, protože pro některé to byl úplně poslední zápas kategorii mladšího dorostu. Hráčky k tomu ale přistoupily velmi laxně, začalo to už rozcvičkou, trvalo nám snad čtvrt hodiny, než jsme se vůbec zahřáli a začali dávat branky. Bylo to tentokrát hodně velké trápení, kupili jsme technické chyby, neproměňovali šance, když jsme vedli o devět a nechali jsme soupeře vrátit se do hry. Nakonec jsme ale jen díky velkému štěstí dokázali zápas vyhrát,“ komentoval výsledek po utkání trenér B týmu mladších dorostenek Pavel Chotěborský.

 

Sestava a branky DHK Baník Most B: Amálie Sedláková 5, Lucie Parthová 2, Kateřina Mayerová, Aneta Hrabánková 2, Karolína Blínová, Hana Dolečková 4, Nikola Vozková 2, Nelly Trégrová, Anna Martinková 4, Nela Brátová 2/1, Julie Heidenreichová 4.

 

DHK Baník Most B – 1. SC Bohumín 98  36:28 (20:9)

Všechny mostecké prvoligové celky měly v neděli soupeře z Bohumína. Nejzajímavější podívanou sliboval zápas první ligy žen, ve kterém se střetly první dva týmy v tabulce. Druhý tým soutěže z Bohumína rozhodně nechtěl dát domácím nic zadarmo, protože v případě prohry mohl po výhrách Vršovic a Jindřichova Hradce skončit až na čtvrté pozici.

Po opatrném a vyrovnaném úvodu, ve kterém po deseti minutách hry Bohumín vedl o dvě branky, převzaly otěže zápasu domácí hráčky, které od šestnácté minuty do konce první půle, nechyl soupeřky skórovat pouze dvakrát a první třicetiminutovku vyhrály jedenáctibrankovým rozdílem. Výrazný náskok už domácí tým nepustil a v poslední desetiminutovce dovolil hostujícímu týmu zkorigovat výsledek na konečných 36:28. Černí andělé tak mohou slavit vítězství v první lize žen.

 

Sestava a branky DHK Baník Most B: Markéta Růžková, Adéla Brabcová 1, Markéta Mrvišová 3, Karin Řezáčová, Kamila Skácelová, Karolína Mocková, Ema Veselovská 3, Petra Hanzelková, Michaela Vokušová 1, Valentina Schüllerová 6, Eliška Řádová 5, Adéla Protivová, Daniela Hamalová 2, Sofie Behenská 12, Barbora Kroftová 2, Veronika Mikulášková 1.

 

DHK Baník Most A – 1. SC Bohumín 98  36:20 (23:10)

Proti hráčkám z Bohumína nastoupily také prvoligové mladší dorostenky. Černí andělé do utkání vstoupili velmi dobře a od prvních minut vedli. Ani jednou v zápase se jejich soupeřkám nepodařilo jim vedení sebrat. Ve 24. minutě první půle vedly domácí hráčky už o deset branek a do konce první půle svůj náskok navýšily své vedení na třináct branek. Ani po přestávce mostecký tým nepolevil a nakonec si odnesl vítězství o šestnáct branek. Mladší dorostenky si tak vítězstvím zajistily druhé místo v letošním ročníku první ligy mladšího dorostu. Medaile tým převezme o přestávce domácího finálového utkání proti Kynžvartu 18. května.

Byl to poslední zápas sezony, který možná nepatřil k těm nejpohlednějším, ale před koncem sezony už je o něco složitější udržovat koncentraci a motivaci. Nicméně s výsledkem jsme spokojeni, stejně jako s druhým místem v letošním ligovém ročníku, což je vlastně obhajoba loňského umístění. I letos se ukázaly některé hráčky, že mají potenciál, což je pro budoucnost důležité. Po sezoně nám odchází zhruba třináct hráček ročníku 2007 a zhruba stejný počet děvčat ročníku 2009 přichází ze starších žákyň. Cíle i na příští rok máme stejné, tedy najít talenty i pro budoucí házenkářské kategorie a samozřejmě umístit se na předních příčkách tabulky. I v nadcházející sezoně budeme mít k dispozici tolik hráček, abychom postavili dva týmy pro první i druhou ligu mladších dorostenek. I druhá liga je pro nás důležitá, ať proto, abychom některé hráčky udrželi u házené, abychom jim umožnili se rozehrát, ale také protože v první i druhé lize mají hráčky šanci odehrát během sezony kolem čtyřiceti zápasů,“ uvedl po zápase trenér mladších dorostenek Jiří Tancoš.

 

Sestava a branky DHK Baník Most: Kateřina Antlová, Adéla Míšanková 1, Eliška Havlíčková 6, Amália Sedláková, Lucie Parthová, Aneta Hrabánková, Karolína Blínová, Adéla Masopustová 9, Hana Dolečková 2, Nikola Vozková, Anna Martinková, Sára Nedvědová 6/2, Nela Brátová 3, Karolína Koldová 5, Adéla Ziková 1, Vendula Adamcová 3.

 

DHK Baník Most – 1. SC Bohumín 98 37:14 (19:9)

Házenkářskou neděli v mostecké sportovní hale uzavřel zápas starších dorostenek proti Bohumínu. Černí andělé vstoupili do utkání výrazně lépe, za prvních pět minut si vytvořili čtyřbrankové vedení a po zbytek první půle už nedovolily soupeřkám se přiblížit na dostřel. Nakonec v poločase odcházely mostecké hráčky do šaten s desetibrankovým náskokem. Druhá třicetiminutovka se rovněž odehrávala pod taktovkou domácího týmu, který svůj náskok ještě navýšil, a nakonec zvítězil výrazným rozdílem. V konečném hodnocení nakonec patří mosteckým starším dorostenkám v letošním ligovém ročníku čtvrté místo.

Dnes to byl výborný zápas a jsem ráda, že si na konci sezony mohly hráčky zápas užít se vším všudy a vyzkoušet si i trochu jiné věci, které trénujeme. Chtěla jsem, abychom závěr ročníku zakončily v pohodě a spokojené, a to se myslím povedlo. Myslím, že od prosince nám vše fungovalo, jak mělo, možná na to měla vliv i změna trenéra, trochu jsme si na sebe zvykaly, začínalo nás méně, pak se přidávaly další hráčky a od prosince se vše ustálilo, hráli jsme tak, jak jsme si představovali a konec sezony už byl skvělý. Musím hráčky pochválit a věřím, že ty, které nás teď po sezoně opouštějí, se dokážou prosadit mezi ženami v A týmu,“ uvedla po vítězném zápase trenérka starších dorostenek Lucia Mikulčík.

 

Sestava a branky DHK Baník Most: Kateřina Antlová, Julie Burešová 2, Eliška Havlíčková 1, Adéla Brabcová 4, Karolína Mocková 4, Justýna Janderová, Michaela Vokušová 2, Eliška Řádová 7, Pavlína Malantuková, Anna Marková 6/1, Daniela Hamalová 3, Tereza Buriánková 2, Tereza Pazderová 6.

Jan Pimper