Černí andělé porazili doma Písek a jsou ve finále

DHK Baník Most – Sokol Písek 31:20 (15:9)

Černí andělé úspěšně zvládli i druhé semifinálové utkání proti Písku a na domácí palubovce zvítězili rozdílem jedenácti branek. Po roce si tak opět zahrají o mistrovský titul, jejich soupeřem bude Kynžvart, který zvítězil v semifinálovém souboji nad pražskou Slavií.

 

Úvod zápasu v Mostě byl poměrně vyrovnaný, pouze mírné vedení si vypracovaly domácí hráčky. Jenže pak Písku výrazně odešla střelba a mezi tyčemi čarovala brankářka Dominika Píšová, takže Jihočešky v poslední desetiminutovce první půle skórovaly pouze dvakrát. Toho Černí andělé využili a v poločase vedli rozdílem šesti branek. Ve druhé půli domácí tým svůj náskok ještě navýšil až na konečný jedenáctibrankový rozdíl a po roce si Černí andělé opět zahrají o mistrovský titul.

 

Nejlepší střelci: Ogonovszky 6, Arciševskaja 5, Poláková a Kuxová 4 – Korešová 6, Svobodová, Velková, Holanová 3. Sedmimetrové hody 3/3 – 4/1. Rozhodčí: Kateřina Fialová, Marta Sovová. Diváků: 636

 

Vladimír Šuma, trenér DHK Baník Most: „Dneska jsem velmi spokojený, na hráčkách bylo od počátku utkání vidět, že chtějí vyhrát. Měli jsme dobrý vstup do zápasu už v minulém střetnutí v Písku, které pro nás dopadlo úspěšně a tentokrát už od prvních minut byla vidět vůle po vítězství. Skvěle nám fungovala obrana, Dominika Píšová v brance čarovala, ale velmi dobré zákroky předváděla i Hanka Mučková, která naskočila na posledních deset minut. Hráčky dodržovaly po celých šedesát minut taktiku, kterou jsme si pro dnešní zápas stanovili, vycházeli jsme z důrazné obrany, což myslím nakonec rozhodlo.“  

 

Kateřina Hromádková, trenérka Sokola Písek: „První část prvního poločasu nám relativně vyšla, tam jsme byli schopni se soupeřem držet krok. Bohužel nám pak na jedenáct minut úplně odešla střelba a nebyli jsme schopni se prosadit. Tam si Most vytvořil celkem pohodlný náskok, který už do konce utkání jen navyšoval a nám se nepodařilo do zápasu vrátit.

Jan Pimper