Vítězný víkend všech týmů Černých andělů

Všechny mostecké týmy, které o víkendu naskočily na palubovku, ať už v domácí sportovní hale, nebo na hřišti soupeře, si na své konto připsaly dva body za vítězství. Se sběrem bodů za výhru začaly už v sobotu druholigové mladší dorostenky.

 

HBC JVP Strakonice 1921 – DHK Baník Most B 29:34 (16:15)

Kromě A týmu žen, který v sobotu úspěšně vstoupil do semifinálových bojů v Písku, se ve stejný den představily druholigové mladší dorostenky na palubovce Strakonic. První půle nabídla velmi vyrovnanou podívanou, nakonec se ale domácím mezi 16. a 20. minutou podařilo čtyřmi brankami v řadě Černým andělům mírně odskočit. Jenže mostecký tým ještě do konce první třicetiminutovky zvládl srovnat skóre, domácí šli ale díky sedmičce v poslední minutě do šaten s jednobrankovým náskokem (16:15). Třemi úspěšnými zásahy během první pětiminutovky druhé půle ale šly mostecké hráčky do vedení, které už do konce zápasu nepustily a nakonec zvítězily 34:29.

Sestava a branky DHK Baník Most B: Amálie Sedláková 5, Lucie Parthová 12/2, Kateřina Mayerová 4/1, Aneta Hrabánková 5, Karolína Blínová, Hana Dolečková 6, Nikola Vozková, Nelly Trégrová, Anna Martinková, Julie Heidenreichová 2, Nikola Šroubková.

 

DHK Baník Most A – Sokol Písek 24:23 (10:11)

MOL ligový tým žen zvládl své utkání v Písku v sobotu úspěšně, prvoligové mladší dorostenky je o den později na domácí palubovce proti soupeřkám ze stejného klubu napodobily. Diváci v mostecké sportovní hale ale až do posledních minut nevěděli, na čí stranu se nakonec přikloní štěstí. K vidění byl velmi vyrovnaný zápas, kdy si během celých šedesáti minut ani jeden z týmů nevytvořil výraznější vedení a nedokázal se od soupeře odpoutat na více než dvoubrankový rozdíl. V poločase mostecké házenkářky ztrácely o branku, nakonec se ale štěstí přiklonilo na jejich stranu a stejným rozdílem zvítězily.

 

Je dobře, že se nám nakonec podařilo zvítězit, protože by byla škoda po poměrně úspěšné sezoně, dobrým výsledkům i hernímu projevu ztratit body. Možná se projevila trochu nervozita, protože jsme měli několik neproměněných vyložených šancí hned v úvodu a tím jsme trochu znejistěli ve hře i v zakončení. Měli jsme zhruba dvanáct nastřelených tyček a spoustu neproměněných šancí, což si myslím utkání ovlivnilo. Tím vůbec nechci snižovat výkon soupeře, naopak písecký tým hrál velmi dobře, ale my jsme se tentokrát zápasem protrápili, i když se šťastným koncem,“ komentoval výsledek trenér mladších dorostenek Jiří Tancoš.   

 

Sestava a branky DHK Baník Most A: Kateřina Antlová, Adéla Míšanková, Eliška Havlíčková 4, Lucie Parthová, Kateřina Mayerová, Aneta Hrabánková, Karolína Blínová, Adéla Masopustová 6, Nikola Vozková, Anna Martinková, Sára Nedvědová 9/3, Nikola Šroubková, Karolína Koldová 2, Adéla Ziková, Vendula Adamcová 2, Amálie Protivová 1.

 

DHK Baník Most – Sokol Písek 35:25 (17:13)

Proti soupeřkám ze Sokola Písek nastoupily v neděli na domácím hřišti také starší dorostenky Černých andělů. Úvod utkání byl opatrnější, zlom přišel ve 13. minutě, kdy za vyrovnaného stavu domácí hráčky čtyřikrát skórovaly a strhly vedení na svou stranu. Do konce poločasu už se soupeřkám nepovedlo ztrátu dohnat a Černí andělé tak první třicetiminutovku vyhráli o čtyři branky (17:13). Do druhého dějství vstoupily domácí hráčky lépe a svůj náskok ještě mírně navýšily. Vedení si mostecký tým udržoval po zbytek zápasu, který nakonec vyhrál rozdílem deseti branek 35:25.

Sestava a branky DHK Baník Most: Julie Burešová 1, Eliška Havlíčková 1, Adéla Brabcová 5, Karolína Blínová, Karolína Mocková 2, Justýna Janderová, Sára Nedvědová, Michaela Vokušová 2, Eliška Řádová 5, Pavlína Malantuková, Anna Chaloupková 7/2, Anna Marková 2, Daniela Hamalová 3, Tereza Buriánková 3, Tereza Pazderová 4/1.

 

TJ Jiskra Otrokovice – DHK Baník Most B 30:39 (13:19)

Úspěch mosteckých týmů zpečetil v neděli výhrou také ženský prvoligový tým, který si přivezl dva body za výhru až z Otrokovic. Poměrně úzký kádr Černých andělů začal zápas lépe, hned zkraje utkání si vytvořil mírný náskok, který ale domácí hráčky dokázaly dvakrát stáhnout. Ještě šest minut před koncem prvního poločasu vedl mostecký tým o dvě branky, do přestávky ale stihl šestibrankovou šňůrou, kterou nepřerušil ani oddechový čas domácích, strhnout vedení na svou stranu. Domácí ještě stihli zkorigovat poločasový výsledek na rozdíl šesti branek (13:19). Otrokovice se ale nevzdaly a po devíti minutách druhé půle už byl rozdíl ve skóre zase jen dvě branky ve prospěch Mostu. Černí andělé už si ale tentokrát náskok vzít nenechali a další sérií úspěšných zásahů svým soupeřkám opět odskočili. Devět minut před koncem už byl rozdíl ve skóre dvouciferný a domácím už se výsledek podařilo pouze zkorigovat na konečných 30:39.

Sestava a branky DHK Baník Most B: Markéta Růžková, Markéta Mrvišová 3, Karin Řezáčová, Kamila Skácelová 4, Valentina Schüllerová 8, Adéla Protivová 3, Sofie Behenská 10/3, Barbora Kroftová 5, Veronika Mikulášková 6.

Jan Pimper