První semifinálový duel proti Písku Černým andělům vyšel

Sokol Písek – DHK Baník Most 25:28 (14:15)
Národní play off začali Černí andělé na půdě Písku a od prvních minut šlo o vyrovnaný duel. V prvních třiceti minutách se žádnému ze soupeřů nepovedlo výrazněji odskočit, nakonec to ale byl mostecký tým, který se po prvním poločase mohl radovat z nejtěsnějšího vedení 15:14.

Do druhé půle vstoupili o něco lépe mostecké hráčky, které v pětačtyřicáté minutě vedly už rozdílem pěti gólů, který ale Písečanky dokázaly stáhnout a vyrovnat. Závěr zápasu ale patřil Černým andělům, kteří si do odvety v příštím týdnu vezou tříbrankový náskok za výhru 28:25.

 

Byl to těžký zápas, odmakaný od všech hráček na sto procent. Hráli jsme velmi dobře týmově, je to vidět i na statistikách zápasu, jak se branky rozdělily mezi prakticky všechny hráčky. První půlka se tahala, a nakonec jsme jí vyhráli o jediný gól. Ve druhé části jsme měli fázi, kdy jsme vedli až rozdílem pěti branek, ale následné oslabení nás zabrzdilo a soupeř srovnal. Nakonec jsme se ale opět vrátili k naší hře a dokázali zvítězit. Myslím, že je to celkem přijatelný výsledek do druhé půle tohoto měření sil. Vyhráli jsme symbolický první poločas, ale druhá půle začne opět za stavu 0:0 a všichni moc dobře víme, že tři branky v házené nic neznamenají,“ komentoval výsledek trenér Černých andělů Vladimír Šuma.

 

V neděli si tým odpočine a v pondělí už se opět začne věnovat přípravám na druhá vzájemný zápas, který se odehraje v sobotu 4. května v mostecké sportovní hale. „Máme týden na to, abychom se důkladně připravili na druhý zápas, začneme postupně, nejprve rozebereme náš dnešní výkon, podíváme se na to, co nám šlo a co můžeme ještě zlepšit,“ doplnil trenér.

 

Druhé semifinálové střetnutí mezi DHK Baník Most a Sokolem Písek se hraje v sobotu 4. května od 18:00 v mostecké sportovní hale. Vstupenky už jsou v prodeji, tak přijďte fandit Černým andělům!

 

Foto TOP - Petr Maťašeje
Ostatní foto - DHK Baník Most

Jan Pimper