Černí andělé úspěšně zvládli domácí utkání s Kynžvartem

DHK Baník Most – Házená Kynžvart 33:27

Napjaté očekávání panovalo v Mostě, kde domácí Černí andělé hostili Kynžvart. Začalo se nervózně, oba týmy v úvodu neproměnily sedmimetrový hod, v sedmé minutě si Kynžvart vytvořil dvoubrankový náskok, který ale domácí pěti brankami v řadě dokázali stáhnout a naopak si vytvořit třígólové vedení. Důslednou a koncentrovanou obranou a skvělými zákroky Dominky Píšové v bráně dokázali Černí andělé svůj náskok do konce první půle navýšit až na rozdíl osmi branek. Ve druhé polovině začal soupeř rozdíl ve skóre umazávat a poté, co šel domácí tým ve 37. minutě do dvojnásobného oslabení, dotáhl se Kynžvart až na rozdíl tří gólů. Blíže se ale soupeřky Černým andělům nedostaly, domácí tým nakonec zvítězil rozdílem šesti branek. Oba týmy se spolu střetnou už zanedlouho opět, 6. března proti sobě v Praze stanou ve finále Českého poháru v házené žen.

Nejlepší střelkyně: Somionka 6, Kuxová 6/2 – Bezruková 8/2. Patrnčiaková 6. Vyloučení: 3/2. Sedmimetrové hody: 7/5 – 3/2.

 

Vladimír Šuma, trenér DHK Baník Most: „Měli jsme chladnější, nervóznější vstup do utkání, kdy jsme prohrávali o dvě branky, ale poté jsme se díky agresivitě v obraně dostali do své hry a získali náskok osmi branek. Mohli jsme jít i na devět, ale bohužel nás zase trápila koncovka. Měli jsme velmi dobrý vstup i do druhého poločasu, kdy jsme zaznamenali krásné tři čtyři branky na úvod, pak ale zase přišla temná chvilka, kterou si stále nedokážu vysvětlit, ale když si tuto pasáž odmyslím, jsem celkově s dnešním utkáním spokojen.

 

Peter Sabadka, trenér Házená Kynžvart: „Gratuluji domácím, my jsme měli v prvním poločase slabou patnáctiminutovku, která rozhodla o osudu utkání.“

 

Jan Pimper