Černí andělé o víkendu doma hostí Kynžvart

Černí andělé hostí v sobotu 24. února na domácí palubovce tým Kynžvartu, v krátké době se přitom oba týmy střetnou dvakrát. Poprvé to bude v sobotu v rámci MOL ligy a mostecké házenkářky se budou snažit odčinit prohru z minulého vzájemného zápasu, když v podzimní části soutěže na hřišti svých soupeřek prohrály o jedinou branku.

 

Po nevydařeném utkání o uplynulém víkendu v Michalovcích se tento týden věnujeme v tréninku především obranné hře, protože jsme v posledním zápase byly až příliš pasivní a hodní. Bylo samozřejmě více aspektů, proč zápas Michalovcích dopadl tak, jak dopadl, jsem ale přesvědčen, že v nadcházejícím utkání bude rozhodovat obrana podpořená výkonem brankářek,“ naznačil trenér Černých andělů Vladimír Šuma.  

 

Dá se předpokládat, že se bude hrát ve vysokém tempu, což mosteckému týmu vyhovuje. „Bude to jednoznačně střetnutí, ve kterém budeme muset být šedesát minut v pohybu, protože Kynžvart patří k týmům, které běhají od první do poslední minuty. Rozhodovat ale podle mne v tomto střetnutí bude hlava, koncentrace a obranná fáze hry. My budeme samozřejmě chtít ukázat, že jsme lepším týmem a na domácí palubovce před našimi fanoušky vyhrát,“ doplnil trenér.

 

Utkání MOL ligy mezi DHK Baník Most a Házenou Kynžvart se hraje v sobotu 24. února od 18:00 hodin v mostecké sportovní hale.

 

Už 6. března obě družstva čeká v Praze finálový souboj o Český pohár v házené žen.

Jan Pimper