Dorostenecké týmy i prvoligové ženy o víkendu doma naplno bodovaly

Zatímco ženský A tým Černých andělů se musel o víkendu vypořádat s porážkou v Michalovcích, všechny ostatní týmy, které nastoupily na domácí palubovce v neděli 18. února ke svým zápasům, naplno bodovaly.

 

DHK Baník Most B – HK Spartak Ústí nad Labem 41:24 (17:13)

Nedělní házenkářský program v mostecké sportovní hale odstartovaly druholigové mladší dorostenky, které přivítaly hráčky ústeckého Spartaku. Lépe do zápasu vstoupili domácí, když po prvních deseti minutách vedli už o 6 gólů. Náskok ještě navyšovali, ovšem konec první půle patřil hráčkám Ústí, které zkorigovaly nepříznivý stav na přijatelný rozdíl čtyř branek. Ve druhé půli si Černí andělé stále udržovali náskok, ještě ve 45. minutě byl rozdíl ve skóre stále pět branek, pak ale přišel zásadní zlom. Během deseti minut, mezi 48. a 58. minutou se prosazovaly výhradně domácí hráčky, které soupeřkám zvládly nastřílet 12 branek v řadě, a o osudu utkání bylo definitivně rozhodnuto.

 

Měli jsme dobrý vstup do zápasu, dobře jsme bránili, hlídali jsme si jejich hru s pivotem a dařilo se nám proměňovat šance. Posledních deset minut prvního poločasu jsme se trochu zabrzdili, což byla naštěstí jen krátká pasáž. Po zbytek zápasu jsme se drželi toho, co jsme chtěli hrát, tedy v rychlém tempu, protože jsme věděli, že jsme na tom fyzicky lépe než soupeř. Tato taktika nám vyšla, na konci utkání jsme soupeře uběhali, proto byl nakonec tak velký rozdíl ve skóre,“ zhodnotil zápas trenér druholigových mladších dorostenek Pavel Chotěborský.  

 

Sestava a branky DHK Baník Most: Amálie Sedláková 4, Lucie Parthová 8, Kateřina Mayerová 2, Aneta Hrabánková 5, Karolína Blínová, Hana Dolečková 5, Nikola Vozková 2, Nelly Trégrová, Anna Martinková 1, Nikola Štefancová 8/4, Nela Brátová 5/1, Julie Heidenreichová 1, Andrea Zazvonilová.

 

DHK Baník Most A – DHK Zora Olomouc 42:17 (20:7)

Prvoligový tým mladších dorostenek se do svých soupeřek z Olomouce pustil nebojácně a po pěti minutách hry už vedl 5:0. Soupeřky se poprvé prosadily až po téměř sedmi minutách hry, jenže na první branku Olomouce odpověděli Černí andělé dalšími čtyřmi úspěšnými trefami a velmi rychle si vytvořily pohodlné vedení, které už do konce první půle udržely a ještě navýšily. Už po třiceti minutách bylo prakticky rozhodnuto, když v poločase vedl domácí tým 20:7. Mostecký tým byl i po přestávce střelecky při chuti a ve 45. minutě byl rozdíl ve skóre už dvacet branek. Mladší dorostenky získaly za výhru další dva body, v jarní části sezony ještě nezaváhaly.

 

Sestava a branky DHK Baník Most:  Kateřina Antlová, Eliška Havlíčková 3, Amálie Sedláková        1, Lucie Parthová 1, Gabriela Pešková 6, Aneta Hrabánková 1, Karolína Blínová, Adéla Masopustová 7/1, Hana Dolečková, Nikola Vozková, Sára Nedvědová 6/2, Nikola Štefancová, Nela Brátová 3, Karolína Koldová 10, Vendula Adamcová 4.

 

 

DHK Baník Most – Zora Olomouc 38:30 (22:15)

Také prvoligové starší dorostenky se postavily proti soupeřkám z Olomouce. Úvod utkání měl vyrovnaný průběh, mírně navrch měly zpočátku hráčky olomoucké Zory, které se dostaly do nejtěsnějšího vedení. Ještě ve čtrnácté minutě prohrávali Černí andělé o dvě branky 7:9, pak ale sérií sedmi branek v řadě během pěti minut otočili skóre ve svůj prospěch na 14:9. Do konce poločasu navýšil mostecký tým svůj náskok na sedm branek. Vedení už si domácí hráčky vzít nenechaly, deset minut před koncem utkání už vedly o deset gólů, Olomouci se v posledních pěti minutách ještě podařilo vysoký rozdíl ve skóre ještě mírně zkorigovat.  

 

Jsem spokojená s výsledkem, bohužel nám úplně nevyšel úvod zápasu. Připravovali jsme se na to, že soupeř bude dohrávat akce do pivota, bohužel se nám tyto akce nedařilo pokrývat, proto jsme v první desetiminutovce museli dotahovat. Jsem ráda, že se nám podařilo zlepšit obranu a mohli začít hrát, co jsme chtěli, tedy rychlou házenou z pevné, zabezpečené obrany. Trochu jsem se tohoto utkání obávala, protože první vzájemné střetnutí nám úplně nevyšlo, ale doma jsme nakonec přesvědčivě ukázali své kvality a jsem ráda, že si mohly zahrát všechny hráčky,“ uvedla po zápase trenérka starších dorostenek Lucia Mikulčík.    

 

Sestava a branky DHK Baník Most:  Julie Burešová, Eliška Havlíčková 3, Adéla Brabcová 2, Karolína Blínová, Karolína Mocková 3, Justýna Janderová 1, Sára Nedvědová 1/1, Michaela Vokušová 1, Eliška Řádová 2, Pavlína Malantuková, Anna Chaloupková 6, Anna Marková 3, Daniela Hamalová 2, Tereza Buriánková 2, Vendula Adamcová, Tereza Pazderová 12/4.

 

DHK Baník Most B – Tatran Bohunice 30:26 (15:14)

Velmi vyrovnaný průběh měl zápas prvoligového týmu žen mosteckého Baníku s týmem Bohunic. V první půli se ani jednomu z týmů nedařilo soupeři odskočit, nakonec první třicetiminutovka skončila nejtěsnějším vedením domácích Černých andělů. Ti vstoupili lépe i do druhé půle zápasu, když hned v úvodních minutách odskočili do tříbrankového vedení, které ale soupeřky zvládly opět stáhnout. O svém vítězství nakonec rozhodly domácí hráčky v posledních deseti minutách, když mezi 24. a 28. minutou skórovaly čtyřikrát v řadě a soupeřky už nedokázaly odpovědět. Prvoligový tým žen si tak na konto připsal výhru o čtyři branky 30:26.

 

Sestava a branky DHK Baník Most: Markéta Růžková, Julie Burešová, Adéla Brabcová 6, Markéta Mrvišová 1, Kamila Skácelová, Karolína Mocková, Ema Veselovská 1, Justýna Janderová, Petra Hanzelková, Michaela Vokušová, Valentina Schüllerová 11, Eliška Řádová 3, Adéla Protivová 8/3, Jana Kašparová, Anna Marková.  

 

O nadcházejícím víkendu všechny týmy odehrají své zápasy na palubovkách soupeřů, druholigové mladší dorostenky míří v sobotu 24. února do Českých Budějovic, prvoligové mladší i starší dorostenky, stejně jako prvoligový tým žen změří v sobotu síly se soupeřkami v Jindřichově Hradci.

Jan Pimper