Černí andělé na palubovce Michalovců neuspěli

Iuventa Michalovce – DHK Baník Most 30:19 (11:8)

Mostecké házenkářky na východě Slovenska ztratily velmi slibně rozehraný zápas. Úvod utkání byl velmi vyrovnaný, Černí andělé několikrát vedli, ale nepovedlo se nim dostatečně odskočit, naopak soupeřkám se podařilo ještě do konce první půle vyrovnat a do konce první třicetiminutovky si vytvořit tříbrankový náskok. Vedení si Michlovce už do konce zápasu vzít nenechaly, náskok ještě navyšovaly, a nakonec vyhrály jedenáctibrankovým rozdílem.

 

Velmi těžko se mi zápas hodnotí, měli jsme velmi dobrý vstup do utkání, šli jsme do něj s odhodláním v obraně, několikrát jsme se dostali do dvoubrankového vedení, ale nikdy se nám nepovedlo ho ještě navýšit. Vydrželo nám to do zhruba dvacáté minuty, pak nás odhodlání opustilo a nedokázali jsme se poprat s agresivitou soupeře. Ve druhé půli nám chyběl důraz v obraně, nebyli jsme ochotni jít do kontaktu. Soupeř sice měl váhovou převahu, ale to byl fakt, o kterém jsme věděli, počítali s ním a připravovali se na to. Nechali jsme se zbytečně zatlačit a neatakovali včas. Myslím, že náš dnešní neúspěch je z velké části v hlavách hráček, pramení z nedostatku odhodlání dát do zápasu úplně všechno,“ komentoval výsledek trenér Černých andělů Vladimír Šuma.

 

V příštím týdnu se mostecké házenkářky představí opět na domácí palubovce, v sobotu 24. února je od 18:00 hodin čeká zápas proti Kynžvartu. Předprodej vstupenek už byl zahájen.   

Jan Pimper