Černí andělé míří do Michalovců, neděle bude v Mostě patřit dorostenkám a první lize žen

Po dvou zápasech na domácí palubovce se Černí andělé opět vydávají na cesty. Tentokrát až na východ Slovenska, kde je v sobotu 17. února čeká utkání s tradičním slovenským rivalem – Iuventou Michalovce. Fanoušci házené ale nepřijdou zkrátka, neděle 18. února bude už od rána patřit házené, na domácím hřišti v mostecké sportovní hale se představí dorostenecké týmy Černých andělů i prvoligové družstvo žen.

 

Sobotní MOL ligový zápas bude patřit k tahákům tohoto kola nejvyšší soutěže, protože utkání mezi Mostem a Michalovcemi slibují vždy atraktivní podívanou. První vzájemné měření sil v této sezoně vyšlo v říjnu v Mostě lépe slovenskému týmu, který tu zvítězil rozdílem jediné branky 24:23. „Michalovce patří stabilně k nejkvalitnějším týmům soutěže a ne nadarmo stojí v čele tabulky. Teď sice mírně zaváhaly v Olomouci, ale jinak sezonou procházejí celkem suverénně. V našem prvním vzájemném střetnutí doma jsme podlehli o gól a bylo to bojovné utkání, kde nepadlo tolik branek, na kolik jsme zvyklí. Je to soupeř, který má velmi kvalitně obsazený tým, posty spojek zdvojené až ztrojené, disponuje velmi tvrdou, pohyblivou, agresivní obranou, což nám v minulém zápase dělalo trochu problémy a díky tomu jsme myslím nakonec těsně prohráli,“ připomněl trenér Černých andělů Vladimír Šuma.

Na Slovensko vyrážejí mostecké házenkářky už v pátek, po dlouhé cestě je čeká odpočinek, na sobotní dopoledne je naplánován lehký trénink, aby vše bylo připraveno na zápas, který začíná v 18:00 hodin. A cíl je poměrně jasný, odehrát kvalitní utkání a pokusit se soupeři oplatit porážku.

 

Házená se ale bude hrát i v mostecké sportovní hale, ovšem až v neděli 18. února. To se na domácí palubovce představí dorostenecké týmy i prvoligové ženy. Vše začne už v 9:00 hodin ráno zápas druhé ligy mladších dorostenek, když mostecký tým hostí HK Spartak Ústí nad Labem.  

Prvoligové týmy mladších a starších dorostenek hostí ve svých kategoriích Zoru Olomouc. Mladší dorostenky své utkání s Olomoucí odstartují v 11:00 hodin, ve 13:00 hodin vyběhnou na palubovku týmy starších dorostenek mosteckého Baníku a olomoucké Zory. Od 15:00 se v rámci první ligy žen střetne DHK Baník Most B s týmem Tatranu Bohunice.

Jan Pimper