Černí andělé si doma poradili s Plzní

DHK Baník Most – DHC Plzeň 38:31 (21:17)

Černí andělé na domácí palubovce splnili papírové předpoklady a porazili Plzeň o sedm branek. I v tomto utkání si ale několikrát zkomplikovali situaci, ačkoli výrazné drama jako před týdnem proti Olomouci se nekonalo.

 

Utkání začali lépe domácí, ve třinácté minutě vyhrávali rozdílem šesti gólů. Západočešky se ale dokázaly přiblížit na tříbrankový rozdíl, nakonec se šlo v poločase do šaten za čtyřbrankového rozdílu ve skóre ve prospěch domácích. I vstup do druhé půle měli lepší Černí andělé, během úvodních pěti minut nasázeli soupeřkám šest branek, zatímco Plzeň se prosadila pouze dvakrát. Pak se začaly prosazovat hráčky soupeře a znovu stáhly gólové manko na čtyři branky. Závěr utkání ale patřil Černým andělům, kteří si nakonec na své konto připsali sedmibrankové vítězství 38:31.

Nejlepší střelkyně domácích, Eszter Ogonovszky v utkání oslavila 101 MOL ligových branek.

Nejlepší střelkyně Ogonovszky a Stříšková 9, Jestříbková 5 – Schreibmeierová 8/1, Panošková 5, Fenclová 5/3.

 

Vladimír Šuma, trenér DHK Baník Most: „Nemůžeme být spokojení se sedmnácti obdrženými brankami v prvním poločase, chyběla nám důrazná obrana a dorozumění s pivotem. I když jsme zčásti plnili, co jsme měli, především co se týče obrany krajních spojek, sedmnáct branek za poločas je příliš. Ve druhé půli už jsme sice nedostali tolik gólů, ale celkově příliš spokojený nejsem, i když jsme získali dva povinné body za výhru.

 

Richard Řezáč, trenér DHC Plzeň: „Když dnešní utkání rozdělím na dvě části, s první půlí spokojení jsme, ale dlouhodobě máme problémy v defenzivě. V útoku jsme schopni dát Mostu přes třicet branek, ale bohužel, když nic neubráníme a nic nechytíme, nemůžeme pomýšlet na lepší výsledek.

Jan Pimper