Po dramatickém závěru Černí andělé porazili o Olomouc

Drama do posledních vteřin viděli diváci v Mostě, kde Černí andělé hostili Olomouc. Vstup do utkání měli lepší domácí hráčky, ještě ve 23. minutě úvodní půle vedl domácí tým o deset branek, ale Olomouc zvládla náskok stáhnout na poločasové čtyři góly.
Prakticky celou druhou polovinu vedl Mostecký tým, až ve 22. minutě se Olomouc přiblížila na rozdíl tří branek, ale pět minut před závěrečnou sirénou vedli Černí andělé opět rozdílem sedmi branek. Závěr utkání ale patřil Olomouci, která začala dotahovat, zatímco střely mosteckého týmu končily na tyčkách nebo v rukou brankářky. Nakonec ale domácí nejtěsnější rozdíl uhájili a připsali si dva body za výhru.

 

Nejlepší střelkyně: Ogonovszky 9/3, Stříšková 6, Zachová 5 – Daňková 10/5, Vasiljeva 7, Machačová 4. Sedmimetrové hody 3/3 - 8/7. Rozhodčí David Šlezingr, Jiří Špunar.  

 

Vladimír Šuma, trenér DHK Baník Most : „S tímto výkonem nemůže být nikdo z našeho týmu spokojen. Měli jsme fáze, kdy jsme vedli výrazným rozdílem, měli soupeře na lopatě, ale byla tam krátká fáze, kdy jsme udělali tři čtyři technické chyby, soupeř zjistil, že proti nám jde hrát a stáhl rozdíl na čtyři branky o poločase. Celkem dobrý jsme měli vstup do druhého poločasu, ale zase nás trápilo zakončení, vypracovávali jsme si šance, ale bohužel nekoncentrovanou střelbou jsme přišli o náskok a málem i o body. Nebyl jsem dnes s naším výkonem spokojen.“

 

Lucie Fabíková, trenérka DHK Zora Olomouc: „Dnes jsem na svůj tým pyšná, protože prokázal obrovskou mentální sílu. Přestože tam byl úsek, který jsme dali Mostu prakticky zadarmo, když jsme hráli naši hru, Most nebyl lepším týmem. Bohužel zase jsme jim darovali tu chvilku, kdy si vypracovali obrovský náskok. Ale vrátili jsme se do utkání s obrovským gólovým mankem a hráli vyrovnaný zápas, proto jsem na hráčky dnes obrovsky pyšná, jakou prokázaly mentální sílu a nevzdaly to.

 

Už za týden se Černí andělé představí na domácím hřišti znovu, v sobotu 10. února hostí od 18:00 hodin tým DHC Plzeň. 

 

Jan Pimper