Černí andělé hostí o víkendu Olomouc, celá sobota bude ve sportovní hale opět patřit házené

Fanoušky čeká v sobotu 3. února v mostecké sportovní hale opět den plný házené. Zatímco ženský MOL ligový tým už se před domácím publikem v jarní části sezony představil, mládežnické týmy čeká první jarní domácí zápas právě o víkendu.

 

v 9:00 hodin vyběhnou na palubovku mostecké sportovní haly druholigové mladší dorostenky, které vyzvou tým DHC Slavia Praha B. Druholigový tým mladších dorostenek v prvním kole jarní části sezony v uplynulém týdnu neuspěl na půdě HK Slavia VŠ Plzeň (35:14), bude tedy zajímavé sledovat, jak se mladším dorostenkám bude dařit na domácím hřišti proti dalšímu atraktivnímu soupeři.

 

Prvoligové starší dorostenky rovněž vyzvou soupeřky ze Slavie Praha, jejich utkání začíná v 11:00 hodin. Mostecký tým úspěšně zvládl vstup do jarní části soutěže, když v prvním kole porazil družstvo Sokola Poruba 28:26.   

 

Prvoligové mladší dorostenky vyzvou také tým pražské Slavie, střetnou se ve 13:00 hodin. Mostecký tým vstoupil do jarní části první ligy mladších dorostenek úspěšně, když o posledním lednovém víkendu na půdě Sokola Poruba zvítězil 36:23.

 

Odpolední házenkářský program v mostecké sportovní hale uzavře zápas první ligy žen, ve kterém domácí DHK Baník Most B vyzve v 15:00 hodin tým Jiskry Havlíčkův Brod. Také prvoligovému týmu Černých andělů se o posledním lednovém víkendu dařilo, když na půdě Nového veselí zvítězil 45:25.

 

Vyvrcholením sobotního programu bude podvečerní zápas MOL ligy, ve kterém Černí andělé vyzvou Olomouc. „Myslím, že nás čeká rychlá házená, Olomouc je tým, který má hru založenou především na hře jedna na jednu. Nazval bych to pracovitým týmem, kdy se hráčky jedna pro druhou snaží vytvářet šance. První vzájemné utkání v Olomouci nám vyšlo, hlavně protože jsme od první minuty zapnuli na sto procent v obraně. Nenechali jsme soupeře vstřelit gól, z ubráněných situací jsme chodili do rychlých útoků a velmi rychle si vytvořili náskok, který už jsme udrželi. Rozhodovat bude i tentokrát vstup do zápasu,“ nastínil trenér Černých andělů Vladimír Šuma.  

 

Zápas mezi DHK Baník Most a DHK Zora Olomouc začíná v mostecké sportovní hale od 18:00 hodin. Vstupné na mládežnické zápasy a utkání první ligy žen je zdarma, vstupenky na MOL ligový zápas Černých andělů s Olomoucí jsou k dispozici v předprodeji.     

Jan Pimper