Černí andělé uspěli v Hodoníně

HK Hodonín – DHK Baník Most 26:40 (12:21)

Černí andělé na palubovce Hodonína nezaváhali a vyhráli čtrnáctibrankovým rozdílem. Do utkání sice lépe vstoupily domácí hráčky, ale po devíti minutách hry už vedly mostecké házenkářky o tři branky a vedení už nepustily. V poločase už Baník vedl o devět branek, do konce utkání pak Černí andělé náskok navýšili na čtrnáct gólů. Zajímavostí je, že ve druhé třicetiminutovce se na straně Černých andělů zapojila do hry i čtveřice hráček, která za sebou už měla i úspěšný zápas první ligy, ve kterém mostecký B tým zvítězil ve Velkém Meziříčí 45:25.

 

Neměli jsme sice dobrý začátek zápasu, začali jsme trochu chladně, soupeř se dostal do vedení, ale  velmi záhy jsme dostali utkání pod kontrolu. Jsem spokojený, podařilo se nám vyhrát, ale především jsme o polovinu snížili počet technických chyb. Ty, které jsme tentokrát udělali, pramenily spíše z nedohody mezi hráčkami, občas jsme byli příliš defenzivní proti spojkám soupeře. Celkově jsem ale spokojen, prostor dostala kompletní lavička, ve druhé půli naskočily do hry i hráčky, které odpoledne úspěšně odehrály zápas první ligy ve Velkém Meziříčí,“ komentoval výsledek trenér Černých andělů Vladimír Šuma.

 

V příštím týdnu se mostecké házenkářky opět představí na domácím hřišti, v sobotu 3. února hostí od 18:00 hodin Olomouc. Předprodej vstupenek už byl zahájen. Na domácí palubovce se poprvé v jarní části soutěže představí také ženský prvoligový tým a družstva dorostenek.

Foto:Jaroslav Kolísek

Jan Pimper