Černí andělé o víkendu míří do Hodonína

V sobotu 27. ledna vyrážejí Černí andělé opět na palubovku soupeře, kterým tentokrát bude HK Hodonín. V prvním vzájemném měření sil v podzimní části soutěže zvítězily mostecké házenkářky na domácí půdě 37:19.

 

Naše cíle v tomto utkání vycházejí z předešlého zápasu proti Šaľe. Tam jsem nebyl spokojen s druhým poločasem. První půle se mi celkem líbila, fungovala nám obrana spolu s brankářkou, byli jsme koncentrovaní, ale pak jsme se uspokojili náskokem a opadla koncentrace. Bohužel to nebylo poprvé, co se nám to stalo. Na to budeme dbát a na to chceme tlačit, abychom byli naplno koncentrovaní a celých 60 minut odehráli v maximálním nasazení,“ naznačil plány před víkendovým střetnutím trenér Černých andělů Vladimír Šuma. Cílem není soupeři nastřílet co nejvíc branek, ale naopak jich co nejméně dostat. „Není účelem nastřílet určitý počet branek, ale naopak dostat méně než dvacet, dvaadvacet gólů. Naše hra samozřejmě směřuje k tomu, abychom dávali branky, průměrně se pohybujeme kolem pětatřiceti vstřelených gólů, ale mě zajímá především práce v obraně, ze které všechno vychází,“ dodal trenér.  

 

Oproti utkání se Šaľou se dají očekávat změny na soupisce. „Trochu s ní tentokrát zamícháme, do Hodonína pojedeme ve čtrnáctičlenné sestavě, dvě hráčky by tentokrát měly pomoci prvoligovému B týmu, který cestuje do Velkého Meziříčí,“ uzavřel trenér.

Jan Pimper