Osm Černých andělů se rozlétlo ke svým reprezentačním týmům

Černí andělé za sebou mají nejnáročnější období letošní sezony, ani zdaleka to ale neznamená, že by si hráčky odpočinuly od házené. Šest hráček ženského A týmu si bude v následujících dnech plnit reprezentační povinnosti s českým národním týmem, za výběry svých zemí se vydávají i další dvě zahraniční hráčky Černých andělů.

 

Česká reprezentace se bude v následujících dnech chystat na mistrovství světa, které odstartuje zanedlouho, do té doby se ale budou reprezentantky připravovat v Chebu, kde je čeká také tradiční turnaj s mezinárodní účastí. Na soustředění na západ Čech odjela z Mostu šestice hráček – brankářka Karin Řezáčová, křídelnice Dominika Zachová a Adéla Stříšková, střední spojky Natálie Kuxová a Veronika Mikulášková a pivotka Anna Jestříbková.

Reprezentační povinnosti si odjely plnit také Aušra Arciševskaja, kterou s litevským výběrem čeká mezinárodní turnaj ve Španělsku, pivotka Daria Somionka absolvuje tréninkový kemp s Polskou rezervní reprezentací.

 

Český národní tým ještě před odjezdem na mistrovství světa odehraje v Chebu tradiční mezinárodní turnaj O štít města Chebu, ve kterém se utká čtvrtek 23. listopadu od 20:00 hodin s B týmem Norska a následně v sobotu 25. listopadu od 14:00 hodin s reprezentací Slovenska.

Mistrovství světa začne pro český národní výběr zápasem proti Kongu 30. listopadu.

 

Mostecký tým se po reprezentační pauze představí divákům na domácí palubovce těsně před Vánoci, ve středu 20. prosince hostí v semifinále Českého poháru tým Zlína.

Jan Pimper