Černí andělé v odvetě kvalifikace Evropské ligy doma remizovali s francouzským Chambray

Skvělou tečku za podzimní částí sezony připravili svým fanouškům Černí andělé, když před domácím publikem remizovali v odvetě třetího předkola Evropské ligy s francouzským Chambray 27:27. Po neúspěchu ve Francii předvedli doma skvělý výkon a ve strhujícím zápase odehráli vyrovnaný zápas, po první půli domácí hráčky vedly 14:13.

 

Mostecký tým vstoupil do zápasu velmi odhodlaně a v sedmé minutě vedl už 3:0. V 15. minutě soupeřky skóre srovnaly, ale ani jednomu z týmů se nepovedlo strhnout skóre výrazněji na svou stranu. Velmi vyrovnaná partie se hrála až do konce prvního poločasu, ve 27. minutě vedli Černí andělé 13:10, Chambray ale dokázalo náskok do konce první půle dotáhnout na 14:13.
Také ve druhé půli pokračoval vyrovnaný souboj, ve kterém Francouzky ve 47. minutě vedly už o čtyři branky, ovšem Černí andělé i tento náskok stáhli na rozdíl jediné branky a v poslední minutě se jim podařilo vyrovnat. Postup do dalších bojů Evropské ligy po výhře o třináct branek v prvním vzájemnm střetnutí sice slaví Chambray, ale Černí andělé jednoznačně splnili svůj cíl, odehrát kvalitní zápas a odcházet z palubovky spokojení. Na konci utkání tak byl k vidění neobvyklý úkaz, kdy se po závěrečném hvizdu radují oba týmy.

 

Bylo to krásné utkání, dneska jsme častěji střídali, přidanou hodnotou byla Valerie Smetková, která dobře bránila a dala i tři důležité branky. Bylo to opravdu vybojované utkání, kdy jsme vycházeli ze zabezpečené obrany, u Karin Řezáčové se zastavilo několik důležitých míčů, především na začátku, kdy jsme soupeře nepustili do žádného trháku. Dnes si to hráčky opravdu zasloužily a jsem rád, že to takto dopadlo. Pro nás to byl nejkvalitnější soupeř v této části sezony a myslím, že jsme si tento výsledek zasloužili. I když jsme remizovali, pro mne jsme dnes vyhráli, jednoznačně to bylo důstojné rozloučení s Evropskou ligou. Každé takovéto střetnutí je pro nás ohromně důležité a pomáhá hráčkám se dál rozvíjet. Máme mladý tým, čeká nás ještě obrovská spousta práce, ale na děvčatech je vidět, že chtějí, a to je velmi důležité,“ uvedl po zápase trenér Černých andělů Vladimír Šuma.

 

Teď mostecký tým čeká reprezentační přestávka, v domácí sportovní hale se Černí andělé představí opět 20. prosince, kdy v semifinále Českého poháru hostí tým Zlína.

Jan Pimper