Dramatický souboj s Dunajskou Stredou skončil remízou, už v sobotu jdou Černí andělé znovu do boje

DHK Baník Most – HC DAC Dunajská Streda 30:30 (14:14)

Drama až do posledních vteřin nabídlo v Mostě utkání mezi Černými anděly a Dunajskou Stredou. Lepší vstup do utkání měli domácí, kteří v osmé minutě vedli 5:1. Soupeřky ale do dvacáté minuty rozdíl smazaly a šly do tříbrankového vedení. Černým andělům se ale sérií tří branek podařilo do konce poločasu skóre srovnat. Ve druhé třicetiminutovce se týmy přetahovaly o vedení, Dunajská Streda se ve 48. minutě odpoutala na rozdíl tří branek, ale Černým andělům se znovu podařilo srovnat a minutu před koncem vedli o branku. Z poslední akce soupeřek ale inkasovali a oba týmy se nakonec rozešly smírně.

Nejlepšími střelkyněmi domácích byly Natálie Kuxová 8/4, Adéla Stříšková 5 a Eszter Ogonovszky a Annou Jestříbkovou 4.

 

Vladimír Šuma, trenér DHK Baník Most: „S bodem spokojený nejsem, ale s předvedeným výkonem ano. Děvčata si dnes sáhla na dno, příležitost dostaly úplně všechny, i když netvrdím, že každá dostala stejný čas, ale na hřišti jsme předvedli to, co se nám nedařilo v minulých dnech. Hráčkám můžu poděkovat za nasazení a úsilí, bohužel nám chybělo trochu štěstí na konci.“

 

Viktor Debre, trenér HC DAC Dunajská Streda: „Byl to velmi tvrdý zápas, kde střetla dvě silná družstva, která se střídala ve vedení a na konci z toho byla remíza. Je to zasloužená remíza pro obě družstva, hodně jsme pracovali na tom, abychom tento bod získali a myslím, že jsme si ho zasloužili.

Už v sobotu 18. listopadu vyběhnou mnostecké házenkářky na domácí palubovku opět. Česká je totiž odveta třetího předkola Evropské ligy proti francouzskému Chambray. Zápas začíná v 18:00 hodin, tak přijďte fandit Černým andělům! 

 

Jan Pimper