Mostecké házenkářky hostí ve středu Dunajskou Stredu, v sobotu je čeká domácí pohárová odveta

Po náročném víkendovém programu, kdy Černí andělé neuspěli v kvalifikačním utkání Evropské ligy ve Francii, je opět čeká náročný týden. Už ve středu 15. listopadu vyběhnou na palubovku opět, a znovu proti sobě nebudou mít snadného soupeře. Doma totiž hostí Dunajskou Stredu.

 

Dunajská Streda patří jednoznačně mezi nejlepší týmy ligy, podle výkonů na úrovni s Michalovcemi a potvrzuje to samozřejmě její postavení v tabulce. Tento zápas bude patřit k těm náročným, nemáme na přípravu mnoho času, ale my teď jedeme v upraveném režimu, trénink tomu odpovídá, je to více taktická příprava než klasický trénink, ale myslím, že teď ani tak nepůjde o to, jak trénujeme, ale jak se budeme koncentrovat a jak k utkání přistoupíme,“ naznačil trenér Černých andělů Vladimír Šuma.

Hráli jsme ve Francii proti velmi silnému soupeři, teď se vracíme do naší ligy, než se s francouzským týmem utkáme opět. Je to víc otázka psychiky, než čehokoli jiného, ale samozřejmě už se objevuje i únava, ale tomu jsme přizpůsobili trénink,“ doplnil trenér.  

 

Mostecký tým tak v jednom týdnu čekají dvě velmi důležitá utkání, po nichž následuje reprezentační pauza, těsně před Vánocemi, 20. prosince, je na programu semifinále Českého poháru, ve kterém se Černí andělé utkají na domácí palubovce se Zlínem.  „Teď nás čekají poslední dvě důležitá utkání, ve kterých se musíme soustředit na to, abychom ve středu vyhráli a v sobotu v odvetě proti Chambray odehráli důstojný výsledek. Chceme podat maximální výkon a nechat na hřišti všechno, to je mé hlavní očekávání. Všichni musíme ze hřiště odejít spokojení s pocitem, že jsme odevzdali maximální výkon. Pak si hráčky trochu odpočinou, samozřejmě ty, které odjíždějí s národním týmem, si ho užijí o něco méně, ty, které tu zůstanou, budou mít volno pouze od míče,“ připomněl trenér.    

 

Zápas DHK Baník Most proti HC DAC Dunajská Streda se hraje ve středu 15. listopadu od 18:00 hodin v mostecké sportovní hale

Jan Pimper