Druhé finálové utkání skončilo smírně, Černí andělé jsou letos stříbrní

DHK Baník Most – DHC Slavia Praha 24:24 (10:8)

Druhé finálové utkání přineslo velké drama, a nakonec skončilo remízou, Černým andělům se ale nepodařilo smazat náskok soupeřek z prvního vzájemného utkání a mistrovský titul tak v letošním roce patří Slavii.

 

Úvodní dvě branky patřily Slavii, ale domácí dotahovali a v patnácté minutě šli do vedení. Žádnému z týmů se nedařilo výrazněji odskočit, ale na konci poločasu byly šťastnější domácí hráčky, které vedly o dvě branky. Do druhé půle vstoupili lépe Černí andělé, kteří navýšili své vedení na čtyři branky, Slavia ale skóre zkorigovala a ve 20. minutě stav utkání definitivně srovnala. Pak už se oba týmy přetahovaly o vedení, aby nakonec v posledních vteřinách Aušra Špone srovnala a oba týmy se tak rozešly smírně 24:24. Domácím se tak nepodařilo dotáhnout šestibrankový náskok z prvního finálového utkání a mistrovský titul tak v letošní sezoně získala Slavia. Černí andělé tak v letošní sezoně získali po Českém poháru v házené žen a MOL ligovém bronzu české stříbrné medaile.

Po předání stříbrných medailí se klub ještě rozloučil s hráčkami, které odcházejí do jiných klubů, nebo končí kariéru, s diváky se tak loučila Tatiana Šutranová, Veronika Andrýsková, Charlotte Cholevová, Lucia Mikulčík a Dominika Müllnerová.

Nejlepší střelkyně: Cholevová 11/3, Stříšková 5/1 – Julie Franková 6, Denisa Holeňáková 4. Rozhodčí: Milan Hájek, Tomáš Kozler. Sedmimetrové hody: 6/5 - 2/2. Vyloučení: 3:4. Diváků 980

 

Jiří Tancoš, trenér DHK Baník Most: „Musíme sportovně uznat, že Slavie byla v součtu obou finálových utkání lepší. Ukázala, jakou mají i jejich mladé hráčky morální sílu, prohrávaly o čtyři branky a nepoložily se a dokázaly to srovnat na remízu. My jsme propásli moment, kdy to bylo o čtyři a nedokázali jsme navýšit, to zřejmě rozhodlo, hráčky viděly, že jsme poměrně rychle ztratili vedení a euforie rychle ochladla a až do konce to byla víceméně remíza a to už jsme cítili, že už asi nebudeme mít sílu na obrat. Ještě jsme zkusili jít do osobní obrany, ale Slavia hrála 7 na 6, čímž nám to hodně ztížila. Můžou nás mrzet i některé neproměněné šance, ale ty Slavia měla taky. Velké poděkování patří tradičně fanouškům, kterých přišlo ohromné množství a vytvořili úžasnou atmosféru, jen je škoda, že jsme se jim nemohli odvděčit ziskem titulu.“

Jan Pimper