Starší i mladší dorostenky doma proti Zlínu uspěly

Starší i mladší dorostenky na domácí palubovce naplno bodovaly, o víkendu se oběma týmům podařilo přehrát soupeřky ze Zlína.

 

DHK Baník Most – Handball Club Zlín 31:30 (16:12)

Sobotní házenkářský program v mostecké sportovní hale začaly starší dorostenky. V úvodu utkání se ujaly vedení, ale soupeřky ze Zlína se dokázaly dotáhnout. Až poslední desetiminutovka prvního poločasu vyšla domácím hráčkám lépe a povedlo se jim vytvořit si čtyřbrankový náskok. Vstup do druhého poločasu měli Černí andělé výborný, čtyřmi brankami v řadě navýšili svůj náskok už na osm gólů a soupeřky už musely po zbytek poločasu náskok dotahovat. Nakonec se jim ale srovnat skóre nepodařilo a Černí andělé se tak mohli radovat z nejtěsnějšího vítězství.

 

Jen se potvrdilo, co jsem hráčkám zdůrazňoval před zápasem. Tedy, že nás čeká velmi těžké utkání, a to z několika důvodů, nejenom těch herních. Zlín jednoznačně potvrdil, že patří do špičky naší soutěže. Jen díky tomu, že jsme velmi dobře zvládli první poločas, měli jsme dostatečný polštář na to, abychom se štěstím uhájili druhou půli. Ve druhém poločase už jsme kupili zbytečné technické chyby a navíc se nám přidala nepřesná střelba, což byl největší problém druhé půle. Ale získali jsme dva důležité body, a to se počítá,“ komentoval po zápase výsledek trenér mosteckých starších dorostenek Pavel Farář.

 

Sestava a branky DHK Baník Most:  Markéta Růžková, Daniela Hamalová 4, Adéla Brabcová 7, Markéta Mrvišová 4, Valentina Schüllerová 7/1, Eliška Řádová 3, Adéla Protivová 1, Adéla Martinková, Pavlína Malantuková, Natálie Valoušková, Anna Chaloupková, Tereza Buriánková, Tereza Pazderová 3, Anna Bechyňská, Sára Hojerová 2, Aneta Křepelová.

 

DHK Baník Most – Handball Club Zlín 29:24 (18:13)

V zápase mladších dorostenek panoval vyrovnaný stav zhruba do osmé minuty utkání, kdy mostecké hráčky soupeřkám ze Zlína poprvé utekly. Během pěti minut si vytvořily pětibrankový náskok, který už se jejich protihráčkám do konce první půle nepodařilo dorovnat.  Ve druhém poločase si domácí dál udržovali náskok, Zlín se sice ve 46. minutě dotáhl na rozdíl dvou branek, ale Černí andělé už žádné drama nepřipustili, závěr si pohlídali a utkání zakončili výhrou o pět gólů.

 

Pro nás toto utkání bylo velmi důležité i s ohledem na postavení v tabulce. Ve Zlíně jsme první zápas prohráli o dvě branky a jsem rád, že jsme tentokrát zvítězili větším rozdílem, abychom při případné rovnosti bodů na tom byli lépe. Dnes jsme jeli na užší kádr, takže zápas odmakalo nějakých devět hráček a bylo to opravdu vydřené vítězství. Chyběla tomu trochu lehkost, jakou bych si přál, ale bylo to dáno i soupeřem, který hrál kvalitní házenou. Jsme rádi, že jsme vyhráli, protože tenhle zápas pro nás byl opravdu důležitý,“  vysvětlil po utkání trenér mladších dorostenek Jiří Tancoš.

 

Sestava a branky DHK Baník Most: Eliška Havlíčková, Lucie Parthová, Gabriela Pešková, Adéla  Masopustová 1, Sára Nedvědová 2, Nikola Štefancová, Pavlína Malantuková, Nela Brátová, Natálie Valoušková 6, Anna Chaloupková 10/3, Anna Marková, Tereza Buriánková 4, Tereza Pazderová 6, Nikola Šroubková, Karolína Koldová, Vendula Adamcová.

 

V dalším kole svých soutěží zajíždějí mladší i starší dorostenky o víkendu na palubovku Olomouce.

  

Jan Pimper