Černí andělé se v Lize mistryň střetnou s obhájkyněmi titulu z Kristiansandu

Evropská házenkářská federace dnes dopoledne rozlosovala obě osmičlenné skupiny Ligy mistryň. Ve skupině A, kam se dostali i mostečtí Černí andělé, se navíc sešly týmy, kde hrají i další české hráčky. Most se tak postaví proti letošním vítězkám Ligy mistryň z Kristiansandu s Janou Knedlíkovou a Markétou Jeřábkovou, zahraje si i proti vítězkám Evropské ligy z německého Bietigheimu s Veronikou Malou a střetne se i se slovinským Krimem, jehož barvy bude v nadcházející sezoně hájit Sára Kovářová.

 

Osmičlennou skupinu A Ligy mistryň tvoří spolu s mosteckými Černými anděly dánské Odense (DEN), letošní vítězky Ligy mistryň Vipers Kristiansand (NOR), slovinský Krim Mercator z Lublaně, německý vítěz Bundesligy, domácího poháru i Evropské ligy SG BBM Bietigheim s Veronikou Malou, francouzský Brest Bretagne Handball, maďarský FTC-Rail Cargo Hungaria a rumunská CSM Bukurešť.

 

Je nesmírně hezké vidět jméno DHK Baník Most mezi evropskou házenkářskou elitou, ale tuhle radost kalí fakt, že máme obrovsky těžkou skupinu a bude velmi náročné uhrát v ní solidní výsledek. Jednoznačně je to ale přínos pro hráčky, protože budou mít šanci se konfrontovat s těmi skutečně nejlepšími a na své si určitě přijdou i fanoušci, kteří uvidí v Česku opravdovou evropskou ženskou házenkářskou špičku,“ uvedl Radek Maděra, který má v rámci DHK Baník Most přípravu Ligy mistrů na starosti.

 

Čeká nás nesmírně těžká skupina, budou proti nám stát ty aktuálně vůbec nejlepší evropské týmy, včetně vítězek Ligy mistryň a Evropské ligy. Už jen fakt, že budeme mít šanci zahrát si nejprestižnější evropskou klubovou soutěž, je nejen pro náš klub, ale celou českou házenou obrovský úspěch. Pro každou z hráček se jedná o neocenitelnou zkušenost a příležitost se poměřit s nejlepšími týmy na evropské scéně. Já osobně se nejvíc těším na vítězky Ligy mistryň z Kristiansandu, kde hrají i Jana Knedlíková a bývalá mostecká hráčka Markéta Jeřábková. Myslím, že i fanoušci musí být nadšení z toho, jaké týmy do česka v rámci Ligy mistryň dorazí, navíc když v některých z nich hrají české hráčky. Budeme se snažit vydat ze sebe maximum a udělat všechno proto, aby Liga mistryň byla házenkářským svátkem pro nás i všechny české fanoušky házené,“ uvedl trenér Černých andělů Adrian Struzik.

 

Liga mistrů odstartuje o víkendu 10. a 11. září, Černí andělé budou své zápasy hrát opět v Chomutově, protože tamní aréna splňuje přísné parametry EHF pro zápasy Ligy mistryň. Konkrétní rozlosování jednotlivých zápasů by mělo být zveřejněno v nejbližších dnech.

Jan Pimper