Černí andělé i podruhé porazili Plzeň a slaví devátý český titul

DHK Baník Most – DHC Plzeň 32:19 (16:10)

Mostečtí Černí andělé šli do druhého finálového utkání s jedenáctibrankovým náskokem, ale už od prvních minut zápasu ukazovali, že ani toto střetnutí nehodlají vypustit. Už v první půli si vytvořili náskok, v patnácté minutě svítilo na ukazateli skóre 10:3. Plzeň se snažila vzdorovat, ale první půli domácí hráčky vyhrály o šest branek. Ve druhé půli si domácí tým stále udržoval jednoznačný náskok, poslední desetiminutovka už byla zcela v režii Černých andělů, kteří nakonec zvítězili přesvědčivým třináctibrankovým rozdílem a mohou oslavovat devátý český titul.  

 

Nejlepší střelkyně: Korešová 7/4, Smetková 6/1, Kostelná 5 – V. Galušková 5/5, Vlachová 3, Kepková3. Rozhodčí: Mojmír Valášek, Jaroslav Vychodil. Sedmimetrové hody: 5/5 – 5/5. Vyloučení: 5/3. Diváků: 804.

 

Adrian Struzik, trenér DHK Baník Most: „Myslím, že dnes jsme odehráli dobré utkání, koncentrace týmu byla velmi dobrá, obrana nám fungovala a jsem velmi rád, že se tímto způsobem zúročila naše práce za celý rok. Jsem rád, že jsme mohli zakončit sezonu tímto způsobem a že nás přišlo podpořit tolik diváků, se kterými můžeme oslavit můj první titul v Mostě.

 

Richard Řezáč, trenér DHC Plzeň: „Dnešní zápas už byl víceméně formalita, protože doma jsme utkání nezvládli, stejně jako dnes. Je znát rozdíl mezi oběma týmy, Mostu patří gratulace k vítězství. Myslím, že v utkání bylo k vidění i pár hezkých akcí z obou stran, vypíchnul bych poslední nahazovačku Mostu se zákrokem naší brankářky, to jsou akce, které se lidem musí líbit a proto házenou hrajeme. Teď si všechno v klidu zanalyzujeme a budeme se chtít posunout a v příštím roce, pokud se opět dostaneme do play off, budeme chtít být důstojnějším soupeřem.

Jan Pimper