Černí andělé proti MIchalovcům doma neuspěli

DHK Baník Most – MŠK Iuventa Michalovce 25:27 (15:13)

Mostecké házenkářky ztratily slibně rozehraný zápas a na domácí palubovce podlehly Michalovcům 27:25. První polovinu přitom zvládly lépe než jejich soupeřky, hrál se velmi vyrovnaný zápas a ani jednomu z týmů se nedařilo vytvořit si výraznější náskok, do kabin přesto šly domácí hráčky s dvoubrankovým vedením. Černým andělům ovšem vůbec nevyšel vstup do druhé půle, v jedenačtyřicáté minutě prohrávali pětibrankovým rozdílem a zbytek poločasu už pouze dotahovali náskok soupeřek. Přiblížit se ve skóre jim nepomohly ani dvě neproměněné sedmičky, takže nakonec Michalovce i přes veškerou snahu domácích odjely z Mostu s dvoubrankovým vítězstvím.

 

Nejlepší střelkyně: Cholevová 7, Holanová, Stříšková, Andrýsková, Poláková 3 – Godeč 7, Bajčiová 6/5, Rebičová4. Rozhodčí: Václav Horáček, Jiří Novotný. Vyloučení 3/3. Diváků: 380.   

 

Adrian Struzik, trenér DHK Baník Most: „Dnešní utkání jsme si prohráli vlastními chybami. Bohužel zhruba kolem čtyřicáté, pětačtyřicáté minuty přišel úsek, kdy jsme začali dělat chyby, neproměňovali jsme šance. Konečných pětadvacet branek, které jsme v dnešním utkání nastříleli, je velmi málo, to musíme v nadcházejících střetnutích rozhodně změnit.

 

Ján Beňadik, trenér Iuventa Michalovce: "Jsme spokojení, přes léto jsme udělali obrovský kus práce a dnes se to myslím ukázalo. Měli jsme velmi náročnou přípravu a jsem rád, že se to přetavilo v tento výsledek. Bylo to pro nás důležité, vloni nám první vzájemný zápas nevyšel, druhý už byl lepší, ale zahodili jsme spoustu šancí. Jsem rád, že se to zase o krok posunulo a práce v týmu je znát, ovšem musíme pracovat dál, je teprve začátek sezony. Myslím, že už minulou sezonu jsme měli nejlepší obranu soutěže a myslím, že dnes se to potvrdilo, to pro nás musí být základ do budoucna.

Jan Pimper