Černí andělé v sobotu vyběhnou k prvnímu finálovému střetnutí na Slavii

V sobotu 13. května odstartují Černí andělé finálový souboj o český titul. Úvodní zápas rozehrají na palubovce soupeře, kterým je opět tradiční rival z pražské Slavie. O týden později, v sobotu 20. května se na mostecké palubovce uskuteční odveta, ve které se definitivně rozhodne o tom, zda budou Černí andělé slavit desátý český mistrovský titul v řadě.

 

Slavie je náš tradiční soupeř, oba týmy se velmi dobře známe, my jsme je letos už porazili ve finále Českého poháru, což pro nás může být plus, každopádně se můžeme těšit na tradiční finále, které bude doufám pro diváky zajímavé a nabídne hezkou házenou,“ uvedl trenér Černých andělů Jiří Hanus.

 

O kvalitách soupeře v mosteckém týmu nikdo nepochybuje. V letošním měření sil byli Černí andělé úspěšnější, první vzájemný souboj v rámci základní části MOL ligy na domácí palubovce vyhráli 30:21, doma ale zvítězila Slavia 30:27. Oba celky na sebe narazily ještě ve finále Českého poháru, kde se z vítězství radovali opět Černí andělé (25:24). „Slavia má ve svých řadách velmi zkušené hráčky, jednou z nich je Martina Weisenbilderová, která tvoří hru, má však i kvalitní mladé hráčky, jako je Tereza Vostárková. Myslím si, že Slavia má velmi dobře poskládaný tým, ostatně to dokazuje i fakt, že je ve finále. V této fázi už se nic nepodceňuje, střetnou se dva nejlepší týmy, pojede se na doraz a my budeme muset odvést maximum,“ doplnil Jiří Hanus.

 

O nedostatku motivace před finále ale rozhodně není třeba pochybovat. „Je pravda, že zápasy v letošní sezoně jsou mnohem vyrovnanější, nejsme tak dominantní, a jsme si toho také vědomi. O to víc je vidět na hráčkách, jak se snaží, doopravdy bojují a nasazení z jejich strany je obrovské. Vydávají ze sebe maximum, i když se nedaří a na hřišti je to vidět. Chtějí získat desátý titul, mají zodpovědnost i vůči těm, co tu hrály před nimi. A je to samozřejmě motivace i pro hráčky, které se loučí, protože není lepší rozlučka než s titulem. Také proto věřím, že se mají diváci nač těšit a doufám, že nás jak do Prahy, tak do Mostu přijdou podpořit,“ uzavřel trenér.

 

První finálové střetnutí v Praze se hraje v sobotu 13. května, odveta je naplánována na sobotu 20. května do mostecké sportovní haly. Zápasy startují v neobvyklém čase 17:10 hodin z důvodu přenosů ČT Sport.

Jan Pimper