Černí andělé hostí o víkendu v semifinálové odvetě doma Olomouc

Boje o český titul už se rozběhly semifinálovými souboji v minulém týdnu. Mostecké házenkářky mají dobře nakročeno k postupu do finále, když v Olomouci porazily domácí Zoru 28:23. V sobotu 6. května se na domácí palubovce budou snažit semifinále ukončit další výhrou.

 

Olomouc je silná ve spolupráci s pivotem, na to si budeme muset dávat v obraně pozor, v útoku budeme muset klást velký důraz na efektivitu zakončení. Olomouc má velmi dobrou brankářku, ale myslím, že v předchozím zápase se s tím hráčky dokázaly vyrovnat asi nejlépe ze všech dosavadních vzájemných střetnutí a přál bych si, aby to bylo minimálně stejně, jako v zápase v Olomouci,“ uvedl trenér Černých andělů Jiří Tancoš.  

 

Jedna ze silných stránek našich soupeřek je podle mne například ve hře jedna na jednu. Myslím si ale, že na všechno, co soupeř v předchozím utkání předvedl, jsme dokázali dobře zareagovat a do odvety se připravíme ještě lépe. Zápas v Olomouci jsme zvládli dobře, obzvlášť když si vzpomeneme, že oba naše předešlé vzájemné duely v MOL lize skončily remízou. Máme pětibrankový náskok, což je slušné. Nerada bych to říkala příliš nahlas, abych nic nezakřikla, ale naše šance na postup do finále jsou velmi dobré,“ doplnila trenéra brankářka Ellen Janssen.  

 

Velmi důležitou roli v sobotní odvetě budou hrát i fanoušci, kteří vážili hodně dlouhou cestu i na první semifinálové střetnutí do Olomouce. „Fanoušci si zaslouží velké poděkování za podporu v Olomouci, kam jich přijelo hodně a vytvořili skvělou atmosféru. Bylo skvělé a věříme, že doma bude ze strany diváků podpora také taková, protože to nám vždycky obrovsky pomůže,“ dodal Jiří Tancoš.  

 

Zápas mezi DHK Baník Most a DHK Zora Olomouc se hraje v sobotu 6. května od 17:30 hodin v mostecké sportovní hale. O přestávce utkání obdrží starší dorostenky DHK Baník Most medaile za vítězství v první lize starších dorostenek, po zápase si Černí andělé převezmou bronzové medaile za umístění v základní části MOL ligy. Tak přijďte fandit Černým andělům!

Jan Pimper