Dorostenky v sobotu vyzvou Zlín, ženský tým hostí v MOL lize Porubu

Sobota 25. března bude v mostecké sportovní hale patřit házené. Starší i mladší dorostenky čekají během odpoledne utkání v rámci svých soutěží proti Zlínu a házenkářský program vyvrcholí v 17:30 zápasem ženského A týmu Černých andělů proti Porubě.

 

 Mostecký tým si po vítězství v Českém poháru dopřál zasloužený odpočinek a v tomto týdnu už se naplno vrátil k tréninku. „Po poháru jsme měli do konce týdne volno, i když ne zas tak úplně, protože hráčky dostaly od Ondry Václavka individuální kondiční tréninky. K házené jsme se znovu vrátili v tomto týdnu. Mělo by se jednat o standardní přípravu, kdy bychom se během týdne měli v klidu a bez přerušení připravovat na další utkání. Budeme pracovat na některých útočných i obranných činnostech, které se nám posledně úplně nepovedly. V sestavě, ve které nyní nastupujeme, hrajeme teprve krátce, takže je stále co vylepšovat,“ vysvětlil trenér Černých andělů Jiří Tancoš.  

 

Do zápasů MOL ligy už za ženský tým Černých andělů pravidelně nastupují i hráčky ze  staršího dorostu, část z nich s  A týmem i pravidelně trénuje. „Jsou tréninky, které mohou starší dorostenky absolvovat s námi, jinak ale trénují zvlášť se svým družstvem. Teď o víkendu je ale také čeká náročný program, absolvují důležitý zápas se Zlínem. Záleží nám na tom, aby i dorostenecké týmy podávaly co nejlepší výkony ve svých soutěžích a dosahovaly dobrých výsledků, navíc mají letos velmi dobře rozehranou sezonu. Musíme brát ohled i na to, jak jsou jednotlivá družstva provázaná a každý zásah do týmu je znát. I s ohledem na naší současnou situaci teď fungujeme v trochu jiném režimu než obvykle. Všechny kategorie si na to musí trochu zvykat, ale myslím, že se to dá zvládnout,“ doplnil trenér. Na pomoc mladých hráček se tak v sobotu nebudou moci trenéři spolehnout úplně stoprocentně, na druhou stranu se ale postupně daří zacelovat trhliny v kádru způsobené zraněními.

 

Sobota bude hodně náročná, pak nás čeká další reprezentační pauza, takže se bohužel zase na týden rozprchneme. Pozitivní ale je, že se nám postupně začínají vracet hráčky, které jsme v minulých týdnech postrádali, což je velké plus hlavně do defenzivy. Z toho, co jsem měl možnost na prvních trénincích v tomto týdnu vidět, mám dobrý pocit, teď záleží na tom, aby všichni po zdravotní stránce vydrželi až do konce sezony,“ uzavřel Jiří Tancoš.

 

Házenkářský program v mostecké sportovní hale otevře v sobotu 25. března už ve 12:00 hodin zápas první ligy starších dorostenek mezi DHK Baník Most a Zlínem. Ve 14:00 hodin bude následovat prvoligové střetnutí mladších dorostenek Mostu a Zlína. Vrcholem sobotního programu v mostecké sportovní hale bude v 17:30 utkání MOL ligy mezi DHK Baník Most a Sokolem Poruba. Tak přijďte fandit Černým andělům!

Jan Pimper