Černí andělé se z Lublaně vracejí bez bodů

Černí andělé se v rámci dalšího kola Ligy mistryň představili na palubovce slovinského RK Krim Mercator Lublaň. Na dva body se jim dosáhnout nepovedlo, ale předvedli opět sympatický výkon, i když slovinský tým nakonec zvítězil 42:31 (24:11).

 

Mostecké házenkářky začaly utkání dobře, první desetiminutovku držely se soupeřkami krok, pak se ale Krimu podařilo odskočit a do konce první půle si slovinské mistryně vybudovaly rozhodující náskok. Ve druhé půli Černí andělé zlepšili hru a tuto část utkání dokonce vyhráli, rozdíl ve skóre byl ale příliš velký na to, aby jej dokázali smazat a zápas otočit.

 

Máme v naší hře velké rozdíly, jsou úseky, které jsou vynikající a naopak místa, která nám nejdou. Víme, co bychom měli hrát a pracujeme na tom, bohužel se nám to nedaří zúročit v zápasech. S první desetiminutovkou zápasu můžeme být spokojení, pak bohužel přišla pasáž, ve které jsme utkání ztratili. Ve druhém poločase jsme změnili obranu na více pasivní, dobře jsme hráli v početní výhodě, také proto nebyl konečný rozdíl ve skóre tak výrazný,“ uvedl na pozápasové tiskové konferenci asistent trenérů mosteckého týmu Ondřej Václavek.

 

Jeho slova na tiskové konferenci potvrzovala i Veronika Andrýsková. „Začali jsme dobře, prvních deset minut zápasu nám vyšlo, pak jsme ale začali chybovat v obraně i v taktice a soupeř se dostal do vedení. Ve druhé půli jsme začali víc zkoušet hrát 7 na 6 a dařilo se nám, druhý poločas byl z naší strany lepší než první,“ uvedla hráčka.

 

Černí andělé se hned po utkání přesouvají domů, protože hned ve středu 25. ledna je na západě Čech čeká semifinálový zápas Českého poháru s Kynžvartem, v sobotu hrají MOLligové střetnutí v Plzni. Poslední domácí utkání Ligy mistryň odehrají Černí andělé v neděli 5. února v chomutovské Rocknet aréně proti dánskému Odense.

Jan Pimper