Výměna trenéra má být především novým impulzem pro tým, který potřebuje dostat novou energii

U ženského A týmu Černých andělů došlo ve středu ke změně na trenérském postu. Dosavadního trenéra Adriana Struzika vystřídala dvojice Jiří Tancoš a Jiří Hanus. O vysvětlení a doplnění informací, které vedení klubu k tomuto kroku vedlo, jsme požádali Kateřinu Polákovou, jednatelku DHK Baník Most.

 

Pro veřejnost se ukončení spolupráce s trenérem mohlo jevit jako blesk z čistého nebe, objevily se dokonce názory, že vedení klubu vyslyšelo volání fanoušků, proč jste k tomuto kroku vlastně přistoupili?

Odvolání trenéra je vždycky velmi radikální krok a nedělá se snadno. Obzvlášť v situaci, kdy jsme uprostřed sezony, která je tentokrát mimořádně obtížná. Hrajeme čtrnáct zápasů Ligy mistryň, k tomu nejvyšší domácí soutěž a pohár, poměrně velká část hráček si plní i reprezentační povinnosti. Toto rozhodnutí nebylo jen náhlým hnutím mysli, ani jsme nedali na rady odborníků ze sociálních sítí. Šlo o proces, který se vyvíjel už nějaký čas, situaci v týmu jsme řešili i s trenérem. Bohužel poslední dobou výkony A družstva stagnovaly a výsledky neodpovídaly tomu, jak by se měl prezentovat mistrovský tým. Čekali jsme, zda dojde ke zlepšení po reprezentační přestávce, ale nestalo se.

To, že jsme ukončili spolupráci, ale neznamená, že si nevážíme práce, kterou v klubu Adrian Struzik odvedl. Přinesl do hry i do přípravy nové prvky a jiný pohled, což byl také jeden z důvodů, proč jsme si ho před minulou sezonou vybrali. Jednání s ním byla vždycky korektní a na úrovni. Výměna trenéra má být především novým impulzem pro tým, který potřebuje dostat novou energii.

 

Proč jste vybrali zrovna trenérskou dvojici Jiří Hanus a Jiří Tancoš?

Jsme totiž přesvědčeni, že se oba tito trenéři budou velmi dobře doplňovat. Víme, že některé hráčky potřebují klidnou sílu, kterou je Jiří Tancoš. Naopak dynamičnost a drajv v tomto tandemu zastupuje Jiří Hanus. Velkou roli samozřejmě hrál i fakt, že oba jsou zkušení trenéři, kteří u ženského A týmu už působili. Jiří Tancoš byl trenérem Černých andělů v době, kdy tým vybojoval účast v Lize mistryň, takže pro něj toto prostředí není cizí a dovede se v něm pohybovat. Oba jsou navíc úzce spojeni s klubem a jsou to „srdcaři“, takže na naší nabídku zareagovali prakticky bez váhání.

 

Znamená to, že nová trenérská dvojice povede Černé anděly i v nadcházející sezoně?

Nikoli, toto řešení je dočasné, pouze do konce sezony a všichni zainteresovaní o tom vědí a počítají s tím. Nového trenéra už hledáme, mám za sebou jednání s několika kandidáty, ale ještě nejsme ve fázi, kdy bychom byli s někým konkrétním dohodnuti.

Jan Pimper