Černí andělé zůstávají v MOL lize nadále bez porážky

DHK Baník Most – DHC Slavia Praha 30:21 (17:13)

V Mostě se čekalo napínavé utkání mezi dvěma doposud neporaženými týmy. Domácí do zápasu vstoupili nebojácně a velmi brzy se dostali do mírného vedení, i když Slavia se stále držela na dostřel. Skvělými zákroky se blýskaly obě brankářky, ať Dominika Müllnerová na domácí straně, tak Petra Kudláčková na straně soupeře, která ve druhém poločase přepustila místo Michaele Malé. Ve druhé půli se sice jako první hned dvakrát prosadila Slavia, ale v osmé minutě se rozjel brankový stroj domácích a osmi přesnými zásahy v řadě Černí andělé rozhodli o výsledku utkání.

 

Nejlepší střelkyně: Stříšková 7/1, Cholevová 6, Smetková 6/2 – Weisenbilderová 6/2, Míšová 4/1, Vostárková 3. Rozhodčí Milan Hájek, Tomáš Kozler. Sedmimetrové hody: 2/2 – 6/3. Vyloučení: 6/2. Diváků: 760

 

Adrian Struzik, trenér DHK Baník Most: „Nebyl jsem si jistý, jak bude náš výkon vypadat po víkendovém zápase Ligy mistrů v Odense a mám obrovskou radost, že tým vypadal, jako by za sebou takto těžké utkání ani neměl. A mám pocit, že právě zápasy Ligy mistryň nám pomáhají a je to znát například na naší hře v obraně i na rychlosti. Jsem s dnešním zápasem velmi spokojený.

 

Jan Salač, trenér DHC Slavia Praha: „Myslím, že dnes rozhodlo prostředí a námi nezvládnuté proměňování vyložených brankových příležitostí, respektive střelby celkově. Dostali jsme se na 21 gólů, což je hluboko pod naším průměrem. Můžeme také vyzvednout výkon Dominiky Müllnerové v brance soupeře.

Jan Pimper