Srpen budou mít Černí andělé nabitý přípravnými zápasy

Příprava na novou sezonu neznamená pouze trávení spousty času na hřišti nebo v posilovně, jsou to také přípravná utkání. A Černí andělé si jich v nadcházejících týdnech užijí více než dost.

 

Začínáme 3. srpna na domácí palubovce přípravným utkáním proti BSV Sachsen Zwickau, což je tým první německé bundesligy, který v uplynulé sezoně uhájil nejvyšší soutěž v baráži proti Göppingenu. Další dva zápasy nás čekají proti našemu tradičnímu soupeři v přípravě, německému Thüringeru. Na rozdíl od loňska, kdy se obě vzájemná střetnutí hrála v Německu, tentokrát se uskuteční o víkendu 6. a 7. srpna na domácí palubovce,“ naznačil Radek Maděra, vedoucí družstva DHK Baník Most, který má přípravná utkání na starost.    

Také v letošním roce se uskuteční přípravný turnaj za účasti předních evropských klubů. V Mostě se o víkendu od 12. do 14. srpna pod hlavičkou Crystal Bohemia Cup představí stejná trojice účastníků jako v loňském roce. Polská MKS Funfloor  Perla Lublin je aktuální vicemistr polské nejvyšší soutěže. Druhým účastníkem turnaje bude rumunský celek CS Gloria 2018 Bistrita Nasaud a chybět nebude ani tradiční Thüringer HC, aktuálně čtvrtý tým německé nejvyšší soutěže a účastník Evropské ligy.

V plánu máme i tři výjezdy, nejprve nás 17. srpna čeká utkání ve Zwickau. O tři dny později, 20. srpna, se zúčastníme jednodenního turnaje v německém Halle. Čekají nás čtyři třicetiminuotvé zápasy proti dvěma týmům z první a dvěma z druhé bundesligy. Do konce prázdnin stihneme ještě 26. srpna přípravné utkání v Polsku proti mistrovskému MKS Zagłębie Lubin,“ uzavřel Radek Maděra.

 

Konkrétní hrací časy jednotlivých přípravných utkání budeme upřesňovat 

Jan Pimper