Černí andělé naplno vlétli do přípravy

V pondělí 18. července začala Černým andělům ostrá příprava. V následujících týdnech ho čeká hodně práce před seznou, kde jej kromě ligových utkání čekají i zápasy Ligy mistryň.

Některé hráčky byly na reprezentačních akcích, některé měly dovolenou, ale i během ní od nás měly úkoly, které si průběžně plnily. Teď už je tým opět pohromadě a začínáme společnou část přípravy. Toto období je pro nás velmi důležité, protože je potřeba před sezonou dobít baterie, nabrat sílu a energii, které budeme potřebovat, protože nás čeká skutečně velká porce utkání,“ uvedl Adrian Struzik, který povede družstvo Černých andělů i v nadcházející sezoně.

Oproti minulosti tentokrát už poměrně záhy začínáme s házenou. Víme, na čem potřebujeme po uplynulé sezoně zapracovat, máme i novou pivotku, takže jí potřebujeme zakomponovat do týmu. Do konce července se budeme soustředit na sílu a vytrvalost v kombinaci s házenou, přitom u vytrvalosti se zaměřujeme na více aspektů,“ nastínil nadcházející program trenér.

V srpnu se budou Černí andělé víc soustředit na hru, čekají je přípravné zápasy, první z nich už 3. srpna na domácí palubovce proti bundesligovému BSV Zwickau. „Přípravná utkání jsou pro nás důležitá, protože jak už jsem zmínil, čeká nás spousta zápasů. Je před námi náročná sezona, ale osobně se na ní moc těším. Ne každý má příležitost zahrát si s nejlepšími týmy, s nejlepšími hráčkami evropské, ale i světové házené. Pro rozvoj týmu i jednotlivých hráček to bude velmi důležité a jsem rád, že my to můžeme absolvovat,“ doplnil trenér.

Konkrétní rozpis jednotlivých přípravných utkání zveřejníme v následujících dnech.  

 

Jan Pimper