Veronika Malá s Bietigheimem slaví vítězství v Evropské lize

Vítěze už v letošním ročníku zná také druhá nejvyšší evropská pohárová soutěž – Evropská liga. I v tomto případě se mohou radovat příznivci české házené, protože vítězkami se v neděli v dánském Viborgu staly hráčky německého SG BBM Bietigheim, jehož barvy hájí česká reprezentantka Veronika Malá.

 

Česká hráčka letos zažívá velmi úspěšnou sezonu, se svým klubem před pár dny slavila také bundesligový titul. V Evropské lize si Bietigheim připsal na své konto ještě jeden zajímavý úspěch, na své cestě za pohárem zaznamenal šňůru dvanácti vítězství v řadě. Veronice Malé se na turnaji Final4 Evropské ligy dařilo, pěti brankami se zapsala do střelecké listiny v semifinálovém střetnutí, ve kterém Bietigheim zdolal těsně dánský Herning-Ikast 34:33, další tři úspěšně trefy si připsala ve finálovém střetnutí proti domácímu Viborgu, ve kterém už německý klub zvítězil přesvědčivě 31:20.

 

Evropskou ligu si letos vyzkoušeli i Černí andělé, kteří ale smolně vypadli ve druhém kvalifikačním kole, když s rumunskou Magurou Cisnadie prohráli na domácí palubovce 26:27, aby následně v odvetě v Rumunsku zvítězili 26:25.

Jan Pimper