Mladší i starší dorostenky zakončily sezonu vítězstvím a bronzovými medailemi

Mladší i starší dorostenky DHK Baník Most odehrály v neděli 15. května na domácí palubovce poslední utkání sezony a oba týmy se mohly radovat z vítězství. Jak starší dorostenky, tak mladší dorostenky si letos vedly ve svých soutěžích dobře a každý z týmů obsadil ve své soutěži třetí příčku. Převzít bronzové medaile si oba týmy budou moci v průběhu druhého finálového střetnutí A týmu žen proti Plzni v sobotu 21. května v mostecké sportovní hale.

 

DHK Baník Most – Házená Kynžvart 38: 20 (22:13)

Jako první nastoupily v neděli ke svému utkání starší dorostenky, proti nim stanuly soupeřky z Kynžvartu. Vyrovnaný souboj se hrál zhruba prvních pět minut, pak mostecký tým šňůrou šesti branek strhl vedení na svou stranu a náskok si bezpečně udržoval až do konce zápasu.

Trochu s napětím jsem čekal, jak zvládneme poslední zápas sezony, i vzhledem k tomu, že po sobotním zápase Slavie s Olomoucí už bylo známo konečné postavení v tabulce a bylo jasné, že nám bude patřit třetí příčka. Bylo to tedy v podstatě jen o tom, zda děvčata budou chtít hrát a mám radost, že to zvládly v tomto duchu. Kynžvart přijel ve velmi oslabené sestavě a tyto zápasy nejsou vůbec jednoduché. Jsem moc rád, že na konci sezony odcházíme s pocitem vítězství po velmi slušně odehraném zápase,“ komentoval výsledek trenér starších dorostenek Pavel Farář.

 

Sestava a branky DHK Baník Most:

Markéta Růžková, Markéta Mrvišová 2, Adéla Protivová 4, Ema Veselovská 6, Jana Kašparová, Linda Stará 3, Viktoria Jeníčková 3, Sofie Behenská 7, Eliška Řádová, Sára Hojerová 6, Kateřina Filová 4, Aneta Křepelová 3.

 

DHK Baník Most - TJ ČZ HBC Strakonice 1921  44:24 (24:11)

Podobný výkon jako jejich starší spoluhráčky, předvedly ve svém zápase také mladší dorostenky, ovšem proti soupeřkám ze Strakonic. Na první tři branky dokázaly Strakonice dvěma góly odpovědět, ale na šest branek mosteckého týmu mezi sedmou a dvanáctou minutou zápasu už soupeř zareagovat nedokázal. Baník tak na konci prvního poločasu vedl o 13 branek, svůj náskok do konce utkání udržel a ještě o sedm gólů navýšil. Také mladší dorostenky tak zakončily sezonu vítězně a patří jim konečné třetí místo v letošním ligovém ročníku.

Jsem rád, že holky vydržely hrát koncentrovaně po celých 60 minut, tyto zápasy nejsou vůbec jednoduché. Soupeř nás sice nemůže v zápase nijak ohrozit, o to těžší ale někdy podobná utkání bývají. Proto jsem za dnešní zápas rád, děvčata jak kombinačně, tak v obraně podala hezký výkon. I v našem případě bylo už před zápasem jasné, že skončíme třetí, možná o to jsme to měli těžší, ale chtěli jsme sezonu zakončit hezkým zápasem. I Strakonice se snažily a v konečném důsledku to bylo celkem zajímavé a hezké utkání,“ zhodnotil výkon svého týmu trenér mladších dorostenek Jiří Tancoš.

 

Sestava a branky DHK Baník Most:

Adéla Brabcová 8, Michaela Vicherová 1, Karolína Mocková 5, Justýna Janderová 1, Anna Chudinová 1, Pavlína Malantuková, Julie Burešová, Tereza Buriánková 7, Adéla Pejšová 1, Anna Bechyňská 6, Eliška Řádová 8, Viktorie Broďáni 4/1, Nikola Licková 1, Kristýna Balínová 1.

Jan Pimper