První finálový souboj Černí andělé v Plzni úspěšně zvládli

DHC Plzeň – DHK Baník Most 16:27 (7:16)

Mostecké házenkářky zvládly první finálové utkání na palubovce soupeřek z Plzně a do odvety půjdou s jedenáctibrankovým náskokem. Kvalitní obrana s výtečnou brankářkou, rychlá hra a protiútoky mosteckého týmu slavily úspěch, na konci prvního poločasu si Černí andělé vytvořili náskok, který do konce utkání kontrolovali.

 

Dnešní zápas byl z naší strany hlavně záležitostí obrany ve spolupráci s brankářkou. Povedlo se nám eliminovat Veroniku Galuškovou, nejlepší střelkyni soupeře, což také hrálo roli, ale důležitá byla především kvalitní obrana a skvělé zákroky Dominiky Müllnerové. Upřímně řečeno jsem byl před utkáním docela nervózní, kdyby mi někdo řekl, že vyhrajeme jedenáctibrankovým rozdílem, asi bych mu nevěřil,“ komentoval výsledek trenér Černých andělů Adrian Struzik, který byl s výkonem svého týmu spokojený, i když viděl i některé nedostatky, třeba v neproměňování šancí.

 

Mostecké házenkářky velmi dobře nakročily k zisku dalšího mistrovského titulu, ale rozhodně to neznamená, že by v sobotní odvetě už nebylo o co hrát. „Budeme se v příštím týdnu standardně připravovat, stále jsou věci, které chceme zlepšovat. Hrajeme rychle, což je dobře, ale chceme ještě například zapracovat na hře v útoku na postavenou obranu,“ naznačil plány trenér s tím, že před domácím publikem se Černí andělé budou chtít ukázat v tom nejlepším světle. „Bude to poslední zápas sezony a my budeme chtít před mosteckými fanoušky předvést kvalitní výkon.  Finálovou sérii jsme začali dobře a na hráčkách je cítit, že jí chtějí dotáhnout do úspěšného konce. Tento tým má velký potenciál, chce hrát evropské poháry a ví, jak je každý zápas důležitý. Proto věřím, že podáme kvalitní výkon i v sobotu před domácím publikem,“ uzavřel Adrian Struzik.    

Jan Pimper