Sobotní zápas Černých andělů s Kynžvartem bude i soubojem bývalých spoluhráček

Zápas současných hráček Mostu proti bývalým spoluhráčkám. I tak by někdo mohl vnímat nadcházející MOL ligový zápas, kdy v sobotu 20. listopadu přivítají Černí andělé na domácím hřišti tým Kynžvartu. Jádro západočeského týmu totiž tvoří hráčky, které v blízké i vzdálenější minulosti oblékaly dres DHK Baník Most, navíc trenérem Kynžvartu je Peter Sabadka, pod jehož taktovkou vybojovaly mostecké starší dorostenky mistrovský titul i Česko-slovenský pohár.

 

Na tuhle dobu já si vzpomínám dobře, protože do Mostu jsem přišla zhruba v polovině sezony na hostování a nastupovala jsem už na některé zápasy. Tehdy jsme byli ve starším dorostu hodně suverénní, ale česko-slovenský pohár pro mě bylo něco speciálního, i když jsme ve finále vyhráli také celkem vysokým rozdílem. S trenérem Sabadkou jsme se pak potkali i v době, když vedl juniorskou reprezentaci. Z hráček, se kterými jsem tehdy v Mostě nastupovala, jsou dnes v Kynžvartu Veronika Dvořáková, Bára Tesařová a Nikola Švihnosová. Adéla Srpová a Kristýna Königová sice tehdy hrály v nižší věkové kategorii, ale s nimi jsem si zahrála v reprezentaci. A díky společnému hraní v reprezentaci jsme spolu pořád v kontaktu. Takže mám radost, že Kynžvart přijede k nám a bude šance se společně utkat, i když já bohužel tentokrát do zápasu nezasáhnu,“ říká Marie Poláková, která se aktuální léčí po operaci kolene.

 

S Veronikou Dvořákovou jsme do Mostu přišly ještě jako mladší dorostenky, pak jsme společně hrály ve starším dorostu a v ženách, společně jsme si zahrály i ligu mistrů,“ doplňuje Veronika Mikulášková. „S velkou částí  současného týmu Kynžvartu jsme se potkávali ať už společně ve starším dorostu, v ženách, některé z holek hrály i v nižších kategoriích. S některými jsem se teď po delší době potkala na reprezentačním srazu a bylo to vlastně poprvé od maturity. Těším se na sobotu, bude to výjimečný zápas, nejen proto, že jsme spolu hrávali, ale také protože na lavičce soupeře bude stát trenér, který nás také trénoval. Myslím, že to bude určitě zajímavý a napínavý souboj, který se divákům bude líbit,“ doplňuje vzpomínky na své bývalé spoluhráčky Adéla Stříšková.

 

Fanoušci Černých andělů si zřejmě vzpomenou i na Martinu Weisenbilderovou, další hráčku ze sestavy Kynžvartu, která také oblékala mostecký dres a vybojovala v něm mimo jiné Challenge Cup, než následně odešla do Švédska. Jen pro představu, Martina Weisenbilderová odehrála v dresu Černých andělů 100 interligových zápasů a dala 253 branek, Veronika Dvořáková 66 utkání a 60 branek, Barbora Tesařová 20 zápasů a 17 gólů a Nikola Švihnosová ve 14 interligových utkáních za Most skórovala devětkrát.

 

 Jak souboj bývalých spoluhráček dopadne, se můžete přijít přesvědčit na vlastní oči do mostecké sportovní haly v sobotu 20. listopadu. Utkání začíná v 17:30, tak přijďte fandit Černým andělům!

Jan Pimper