Starší i mladší dorostenky doma vysoko zvítězily

Prvoligové týmy mladších a starších dorostenek si o víkendu připsaly na své konto vysoká vítězství na domácí palubovce. Mladší dorostenky DHK Baník Most v mostecké sportovní hale porazily FK Hvězda Cheb, starší dorostenky přehrály TJ Sokol Kobylisy II.

 

DHK Baník Most – FK Hvězda Cheb 42:20 (21:10)

Zápas mladších dorostenek byl z pohledu skóre vyrovnaný jen prvních pět minut, pak se domácí tým utrhl a v rozmezí osmi minut nasázel soupeři deset branek. Tento náskok už se Západočeškám nepodařilo zkorigovat, takže v poločase vedly mostecké hráčky 21:10. Obraz hry se výrazně nezměnil ani ve druhé půli, domácí tak nakonec přehrály své soupeřky 42:20.

 

Takovéto zápasy jsou občas těžké, obzvlášť z hlediska motivace a myslím, že dnes to děvčata i z tohoto pohledu zvládla. Příležitost dostaly všechny hráčky, opět za nás hrály i starší žákyně, kromě obou brankářek i jedna spojka. Jednalo se o jedno z těch utkání, které nám toho o naší aktuální formě mnoho neřeknou, před koncem podzimní části sezony máme taková dvě. Může to ale pomoci některým hráčkám, které například nedostávají tolik příležitostí, případně se potřebují rozehrát po zranění,“ uvedl trenér mladších dorostenek Jiří Tancoš.

 

Nejlepšími střelkyněmi mosteckého týmy byly: Natálie Valoušková 8, Adéla Brabcová 7, Eliška Řádová 6, Tereza Pazderová 5 a Viktorie Brodáni 4.

 

DHK Baník Most – TJ Sokol Kobylisy II 36: 17  (21:11)

 

V utkání starších dorostenek udávaly už od prvních minut tempo hry mostecké hráčky. V desáté minutě první půle už vedly jedenáctibrankovým rozdílem a tento náskok si udržely až do konce prvního poločasu. Do druhé půle sice vstoupily lépe hráčky Kobylis, jenže od 48. do 56. minuty nastříleli Černí andělé jedenáct branek, zatímco soupeři se nepovedlo skórovat ani jednou, finálové skóre se tak nakonec vyšplhalo na rozdíl devatenácti branek.

 

Jednalo se o další ze série zápasů s papírově slabšími soupeři, takže jsem už v minulém týdnu děvčata nabádal k tomu, aby si zápas především užila a chtěl jsem, abychom předvedli uvolněnější výkon než v posledním utkání. To se myslím celkem povedlo, určitě v naší hře byla znát větší pohoda, hráčky si chtěly zahrát, bylo znát větší nasazení a z tohoto pohledu můžu být jen spokojený. Chyby se samozřejmě najdou všude, ale jak jsem říkal už po minulém kole, každý zápas dělají dva týmy, což platí i v tomto případě,“ připomněl po zápase trenér starších dorostenek Pavel Farář.

 

Nejlepším střelkyněmi DHK Baník Most byly: Valentina Schüllerová 9/2, Markéta Mrvišová 5 a Sára Hojerová 4.

Jan Pimper