Černí andělé si na domácí palubovce poradili s Porubou

DHK Baník Most – DHC Sokol Poruba 33:26 (18:11)

 

Mostečanky začaly utkání lépe, poměrně rychle si vytvořily náskok, který ale Poruba postupně umazala. Když se však ve 21. minutě dostala na rozdíl jediné branky (10:9), domácí čtyřgólovou šňůrou opět odskočili a do poločasu navýšili rozdíl ve skóre na sedm branek (18:11). Ve druhé půli sice první dvě branky vstřelili hosté, ale domácí si náskok nechtěli nechat vzít. Ve 46. minutě se hostům podařilo šňůrou tří branek zkorigovat skóre. Na mohutnější finiš ale nedošlo, domácí si náskok pohlídali a nakonec zvítězili 33:26. Dvěma brankami do sítě Poruby se s hráčskou kariérou rozloučila LInda Jungová, které po zápase popřály spoluhráčky a zatleskali i mostečtí fanoušci. 

 

S Porubou se mostecké házenkářky utkají ani ne za týden, už v pátek 12. listopadu spolu oba týmy změří síly znovu, tentokrát ale v rámci čtvrtfinále Českého poháru žen na palubovce Sokola Poruba. 

 

Nejlepší střelkyně: Holanová 7, Eksteinová 4 a Smetková 4 – Desortová 6/3, Polášková 5, Baumbachová 5/1. Rozhodčí Radoslav Kavulič, Dalibor Pavlát. Sedmimetrové hody: 2/0 – 6/4. Vyloučení 3/4. Diváků: 331

 

Adrian Struzik, trenér DHK Baník Most: „Měli jsme bohužel v zápase moment, kdy jsme trochu ztratili koncentraci. V první půli se nám dařilo, hra v obraně nám fungovala, hodně jsme běhali, z rychlých útoků dávali branky. Ve druhé půli, zhruba ve 45.minutě jsme trochu polevili v koncentraci a dostali jsme poměrně laciné góly. I když máme stále co zlepšovat, podstatné je, že tento tým má velký potenciál.“  

 

Stanislav Pupík, trenér DHC Sokol Poruba: „S dnešním utkáním jsem velmi spokojený, děvčatům nemám co vytknout. Konečně jsem i spokojený s obranou, takto má podle mě vypadat. Dnes jsme byli Mostu důstojným soupeřem a myslím, že soupeř musel několikrát kontrolovat skóre, což mě velmi těší, protože jsme hráli v Mostě.

Jan Pimper