Černí andělé vezou vítězné body ze Slovenska

Mostecké házenkářky zvládly úspěšně i zápas v Šaľe a domů si vezou dva body za vítězství 31:22 (13:13).

 

Tentokrát ale byla jejich výprava na Slovensko dobrodružnější, na cestě se totiž Černým andělům rozbil autobus a jen díky výpomoci HK Hodonín (děkujeme!) se mohli dopravit na místo. „Bohužel nás tato komplikace trochu poznamenala, cestování na místo bylo trochu hektické, měli jsme jen zhruba třicet minut na přípravu, což nás hlavně v úvodu utkání trochu poznamenalo. Nemohli jsme se zpočátku dostat do zápasu, nedařilo se nám proměňovat šance, ale postupně se nám povedlo především zpevnit obranu a ve druhé půli už jsme dostali utkání pod kontrolu,“ vysvětlil trenér Černých andělů Adrian Struzik.

 

Šaľa zvládala poměrně dlouho držet vysoké tempo, zlom v utkání přišel zhruba ve 40. minutě. „Ve druhé půli nám skvěle fungovala obrana a Dominika Müllnerová zamkla branku, takže jsme úsek mezi 40. a 50. minutou vyhráli v poměru 9:0, a to definitivně rozhodlo. Znovu si zahrály všechny hráčky a mám radost, že máme k dispozici nějakých čtrnáct hráček, které mohou kdykoli naskočit do zápasu a naší hře to dodá novou energii, se kterou se soupeři jen těžko vyrovnávají,“ doplnil trenér.

 

v sobotu 6. listopadu se Černí andělé představí znovu na domácí palubovce, v dalším MOL ligovém utkání hostí Porubu. Zápas v mostecké sportovní hale začíná v 17:30 hodin.

Jan Pimper